caixa popular

Paella o "arròs amb coses"?

La paella valenciana és un dels plats més versionats i promocionats com a típics d’Espanya

istockphoto.com/JohnnyWalker61

Paella o "arròs amb coses"?
20/09/2018 -

La gastronomia local és un dels punts forts per a atraure el turisme, encara que a voltes, pot convertir-se en una arma de doble tall. Açò ho saben bé els valencians i valencianes, que viatgen a Madrid, Màlaga, Toledo o a Astúries, veuran que els restaurants ofereixen la paella com a plat típic i indiscutible, encara que siga un símbol de València.

El més cridaner, no obstant això, és la manera en què l’ofereixen, o millor dit, els ingredients amb els quals la presenten als estrangers que vénen a conéixer Espanya. Perquè encara que la paella valenciana porta arròs, aigua, sofregit de tomaca, safrà, pollastre, garrofó i bajoqueta, molts cuiners deixen volar la seua imaginació i creen versions innovadores d'”arròs amb coses” que, per descomptat, deixen bocabadats als comensals.

Amb motiu del Dia Internacional de la Paella, fem un repàs dels pitjors atacs a la recepta original valenciana que el compte dels valencians @ComunidadPaella ha trobat en Twitter.

Paelles precuinades

Amb ous, gambes, bròcoli, brou de verdures, rellom de pollastre, pimentó roig o raïms. Aquests són solament alguns dels exemples que marques espanyoles i japoneses presenten com a paelles, a pesar que l’única cosa que tenen de relació puga ser l’arròs.

“Arròs amb coses”

https://twitter.com/comunidadpaella?lang=es&lang=es

Siguen precuinades o no, la qual cosa és clar és que moltes persones conceben la paella valenciana com un arròs al que afegir restes o ingredients diversos. Un cas especialment polèmic va ser el de Jamie Oliver, el xef britànic que va rebre insults i amenaces quan va presentar la seua recepta de paella amb xoriço. No obstant això, a més de l’embotit, moltes de les noves propostes contenen ingredients com els pésols, les gambes o les clòtxines.

La cocció de la paella

La paella valenciana, com el seu propi nom indica, es cuina en paella i el resultat és un arròs solt i fi. Però encara que semble lògic, no solament canvien el recipient i, com a conseqüència, la seua textura, sinó que també eviten coure l’arròs amb aigua i substituir-la per brou.

Amb pésols, xoriço, clòtxines o caldosa… la paella valenciana té diverses versions que, per a València, són un vertader atac. Però per a deixar clar quin és el vertader plat valencià, avui, Dia Internacional de la Paella, els paladars que ho desitgen podran gaudir d’un tast de diferents paelles en la Plaça de l’Ajuntament.

Més informaciójo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 16 =