caixa popular

El Pacte per la Convivència al Cabanyal-Canyamelar-Cap de França demana més control de la venda de drogues

El Pacte per la Convivència al Cabanyal-Canyamelar-Cap de França demana més control de la venda de drogues
03/05/2018 -

El Pacte per la Convivència al Cabanyal-Canyamelar-Cap de França (PCC³), integrat, a escala municipal, per la regidora d’Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano, l’Intendent de la zona de la Policia Local de València, la directora del CMSS de Malva-rosa i la secretària de la Junta Municipal de Districte, i també, per part de l’associacionisme, membres de Salvem, AA.VV. del Cabanyal, Brúfol, Va Cabanyal, Bloc de Portuaris i Secretariado Gitano, va realitzar ahir la seua tercera reunió de treball en la que es va obtenir, com una de les conclusions més importants, l’exigència a la Delegació del Govern d’un major control en el barri, a través de la Policia Nacional, de la venda de drogues.

La regidora d’Inserció Sociolaboral ha explicat que «fa mesos vam posar en marxa aquest grup de treball que ha anat agafant dimensions cada vegada més importants, tant pels objectius establerts per assolir en els tres barris com pel nombre de participants que intervenen i estan implicats en l’estratègia que estem dissenyant entre totes i tots. Es tracta d’aconseguir un compromís i unes propostes de millora de la convivència a través de la confecció d’un decàleg i unes propostes de futur per a asseure-les».

Lozano ha dit que «la resolució dels conflictes requereix la participació de totes i tots. El que treballem en aquestes reunions és que cada persona o col·lectiu plantege què pot fer per ajudar a resoldre els problemes de convivència al barri». Un cas concret d’un conflicte que es va treballar ahir va ser el dels estenedors de roba al carrer.

Es tracta d’una problemàtica que genera molèsties a alguns veïns i veïnes perquè dificulta la mobilitat per les voreres mentre que altres asseguren que no tenen més remei perquè hi ha cases on viuen diverses famílies i no tenen espai per eixugar la roba. El grup va debatre el problema de manera respectuosa i va arribar a diverses solucions: des d’una proposta d’establir algun mecanisme perquè les persones amb pocs recursos llaven i eixuguen la roba en els negocis de bugaderia que hi ha al barri fins al compromís de posar els estenedors sols en voreres amples i en hores de sol.

Altres propostes que van sorgir van ser les d’instal·lar més aparcabicis per evitar que s’estacionen en punts on, de nou, dificulten la mobilitat; la instal·lació de més papereres en l’entorn del bloc de portuaris per millorar el bon manteniment de l’entorn o realitzar una sèrie de reunions, sota la tutela municipal, amb els habitants del bloc de portuaris per traslladar i consensuar recomanacions importants per a la bona convivència.

MÉS PRESÈNCIA DE POLICIA NACIONAL

Però, un dels temes clau i més tractats al llarg de la reunió, va ser la necessitat que Delegació del Govern destine més recursos als barris del Cabanyal-Canyamelar-Cap de França per controlar la venda de drogues. La regidora Lozano ha dit que «tenim denúncies de veïns que asseguren que la policia ha reduït de cinc a un els equips de lluita contra el tràfic de drogues i que la Delegació del Govern està desmantellant la comissaria del barri, en la que no hi ha personal suficient i que, a més, està en un estat lamentable en el qual és molt difícil poder treballar en unes condicions acceptables».

Aquest tema està valorat de manera unànime per tots els assistents al PCC³ com un dels problemes més importants i que afecta de manera directa al barri. Per això, Lozano ha convidat al Delegat del Govern a «assumir les seues responsabilitats i competències al barri del Cabanyal».

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018