València unida contra la violència de gènere

Ja s'ha signat el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista

Guardar

pacto-violencia-genero
pacto-violencia-genero

63 representants de diferents institucions i entitats han signat un acord, que té com a objectiu sumar esforços i lluitar contra la desigualtat i la violència de gènere, així com reconéixer-la com un conflicte social. Així, el Centre del Carme de València ha sigut testimoni de la signatura del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista. Un pacte que, en paraules de l'alcalde de València, Joan Ribó, 'ens fa pioners en la lluita contra el maltractament de les dones', però també 'aquest pacte implica educar als homes en plantejaments més feminitzats'.

Una signatura històrica que ha estat presidida tant pel President de la Generalitat, Ximo Puig, com per la Vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra. 290 mesures, acordades per totes les administracions públiques valencianes, entitats i organismes de la societat civil, que estan estructurades en cinc eixos: Garantir una societat segura i lliure de violència masclista, feminitzar la societat, coordinar el treball en xarxa per a l'atenció a les dones i fills víctimes, socialitzar el problema i trencar els murs que invisibilitzen la violència, i garantir una dotació pressupostària estable per a dur a terme els objectius marcats.

En aquest sentit, la Vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha destacat alguns dels objectius d'aquest pacte, com l'ampliació de la xarxa de Centres de Dona a totes les ciutats de més de 100.000 habitants i a l'interior de la província de València, l'elaboració d'un protocol d'intervenció reeducativa per als maltractadors condemnats, la formació del personal docent en violència de gènere o l'elaboració d'un protocol per a dones víctimes de la violència de gènere amb diversitat funcional o amb conductes addictives.

Així mateix, Oltra també ha assenyalat que en el camp cultural 'és important reequilibrar la presència de dones i visibilitzar-les com a subjectes creadors perquè el que no es veu, no existeix, i el que no es nomena, tampoc existeix'. I és que tal com ha recordat, 'les dones venim d'un silenci antic i molt llarg, però un silenci enfront del qual moltes dones valentes han alçat la veu'.

Per la seua banda, el President de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que 'cada vegada que hi ha maltractament cap a una dona, es visualitza la incapacitat que tenim com a societat per a donar resposta a aquesta profunda desigualtat'. A més, ha afegit que 'la societat no pot acostumar-se a una situació intolerable, ni interioritzar com a quotidià el dolor de tantes dones'.

En paraules de Ximo Puig, aquest pacte dóna una resposta col·lectiva a un problema social, i que el seu objectiu és unir forces per a crear una societat més lliure, igualitària, diversa i segura per a les dones. Així, aquesta extraordinària iniciativa també es difondrà per les xarxes socials sota el lema #SumatAlPacte.

Destacats