25n
25N
25N

PACMA denúncia a la Generalitat 157 vedats de caça

El partit animalista assegura que aquests perímetres de caça no tenen “pla d’ordenació cinegètica”

PACMA denúncia a la Generalitat 157 vedats de caça
07/11/2019 -

El Partit Animalista, PACMA, ha interposat una denúncia davant la Generalitat Valenciana contra 157 vedats de caça “que podrien haver estat durant tres anys caçant sense tindre el Pla Tècnic d’Ordenació Cinegètica”.

Segons la formació, “es pot donar l’agreujant que, dels 105 Espais Naturals Protegits existents a la província de València, en 70 d’ells s’hauria estat caçant de manera il·legal”. Entre aquests espais protegits es troben el Parc Natural de l’Albufera, el Parc Natural Marjal Pego-Oliva, el Parc Natural Serra Mariola i Carrascar de la Font Roja i el parc Natural de la Serra Calderona, enumeren.

PACMA assegura, en un comunicat, que ha tingut “constància que, des de la Fiscalia Provincial de València, es va instar a principis d’enguany a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana a prendre mesures per a evitar la caça en Espais Naturals Protegits de la província, donat el perjudici que aquesta activitat produeix en aquests, sense que els conste que hi haja hagut accions per part de la conselleria que dirigeix Mireia Mollà, ja que van continuar caçant”.

“La caça és una activitat violenta que tots els anys es cobra milions de vides i contamina els nostres espais naturals. Per desgràcia, en la Generalitat Valenciana el suport a la caça és rotund. Prova d’això és la permissivitat davant les iregularidades comeses pels caçadors i el suport explícit a la moció en favor de la caça que tots els partits amb representació en Les Corts van donar suport fa uns mesos”, declara la coordinadora de PACMA a València, Raquel Aguilar.

“Des de PACMA continuarem treballant fins a posar fi a aquesta pràctica que sembra de mort i plom els nostres ecosistemes. Però mentre no s’aconseguisca la seua abolició, es lluitarà perquè es complisca la llei i no permetre l’atemptat contra la vida i el medi ambient que s’ha estat practicant sense control”, agrega.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =