25n
25N
25N

Pacificació del trànsit en el barri de Sant Josep

Pacificació del trànsit en el barri de Sant Josep
09/01/2018 -

Atenent les demandes de l’Associació de Veïnes i Veïns del barri de Sant Josep la Regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València realitzarà a partir d’aquest pròxim dijous, dia 11, una actuació integral en eixe barri amb la finalitat de millorar la mobilitat en tot l’entorn de la Plaça Xúquer i els principals carrers adjacents.

La reclamació d’un barri amb menys afeccions de trànsit interior per part del veïnat de Sant Josep es remunta a principis d’aquesta dècada. De fet, en 2013 l’associació veïnal, integrada en la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de València, ja disposava d’un estudi tècnic complet i un pla per a la pacificació del trànsit elaborat amb la col·laboració de la propera Universitat Politècnica de València, que es va facilitar a l’Ajuntament.

No obstant això, ha sigut el govern local actual el que ha escoltat als veïns i veïnes del barri i, després d’observar les seues propostes, així com altres opcions alternatives o complementàries per a aconseguir la pacificació i la millora de la seguretat viària en la zona, va plantejar tot un seguit d’actuacions que en primer lloc es van consensuar amb l’Associació de Veïns i Veïnes i posteriorment es van comunicar i es van debatre en sessió oberta al barri el 21 de desembre passat.

Les actuacions que es duran a terme són les següents:

1. Amb la finalitat de millorar els itineraris per a vianants en la Plaça Xúquer, s’amplia l’espai per a vianants mitjançant la col·locació de testos i bol·lards en la zona d’estacionament, que es transforma de bateria a cordó. Les zones per a vehicles i vianants es delimitaran, a més, amb les corresponents marques viàries (extrem de calçada, zebrats, passos de vianants, accés a guals, etc.).

2. Amb la finalitat d’evitar el trànsit oportunista que travessa el barri, sense que aquest siga el seu origen o destinació, es canvien els sentits de circulació dels carrers següents:
• Carrer Gorgos, entre C/ Clariano i Plaça Xúquer;
• Carrer Serpis entre C/ Poeta Artola i C/ Ramon Llull;
• Carrer Poeta Artola, entre C/ Serpis i Av. Blasco Ibáñez;
• El tram que actualment és d’eixida des de la Plaça Xúquer a l’Av. de Blasco Ibáñez passa a ser d’entrada a aquesta plaça.
• El tram de la via de servici de Blasco Ibáñez, entre el Carrer del Poeta Artola i aquest accés a la Plaça Xúquer, actualment de doble sentit, passa a ser de sentit únic entre eixes interseccions.

3. Es limita a 30 Km/h la velocitat en tots els carrers del barri. Es col·locaran senyals R-301 en tots els accessos i es reforçarà amb marques viàries en tots els carrers.

4. S’ordena l’estacionament mitjançant marques viàries i es repinten les existents en tots els carrers del barri.

5. S’estableixen noves zones d’estacionament per a càrrega i descàrrega.

6. Es millora la visibilitat en les proximitats dels passos de vianants, mitjançant la creació d’estacionaments per a motocicletes.

7. Es col·locaran forquetes per a estacionament de bicicletes, distribuïdes per tot el barri.

Com en qualsevol altra actuació similar, les mesures s’han coordinat amb el Servici de Residus Sòlids, per a la reubicació de contenidors, i amb el Servici de Domini Públic, per a la reubicació de terrasses autoritzades en la Plaça Xúquer, que s’emplaçaran a l’espai lliure de trànsit guanyat en calçada, deixant lliures les voreres per a ús exclusiu per a vianants.

De la mateixa manera, igual que succeeix sempre que es realitza un canvi del sentit en una via i amb la finalitat de generar la menor molèstia als vehicles ja estacionats el canvi serà comunicat als seus propietaris mitjançant un fullet en el seu parabrisa indicant el nou funcionament de la via.

“Amb aquesta actuació seguim atenent les peticions dels barris per gaudir d’entorns més lliures de sorolls i fums, facilitant el trànsit necessari i guanyant al mateix temps espai per a ús ciutadà i la mobilitat per a vianants”, ha apuntat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, qui ha volgut agrair també a l’Associació de Veïns i Veïnes del barri de Sant Josep “la seua tenacitat i espenta per a reclamar un barri més saludable quan ningú els feia cas, fins que per fi han trobat l’atenció i resposta que mereixien”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − 3 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa