25n
25N
25N

Els pacients positius en PCR i negatius en antígens són "poc probables" de contagiar

Els pacients positius en PCR i negatius en antígens són "poc probables" de contagiar
20/11/2020 -

L’Institut d’Investigació Sanitària INCLIVA, de l’Hospital Clínic de València, ha avaluat al llarg de l’últim mes el test ràpid d’antígens ‘Panbio COVID-19 Ag Rapid Test Device’ en 600 persones asimptomàtiques que han estat en contacte amb pacients amb coronavirus.

Entre les conclusions, la sensibilitat d’aquests kits de detecció en comparació amb les PCR se situa entorn del 80%, amb diferències segons la càrrega viral, i els pacients que donen positiu en PCR i negatiu en antígens són “poc probables” de resultar contagiosos.

Aquest estudi, pendent de publicar, conclou que la prova és menys sensible en aquesta població que en simptomàtics. Desenvolupat en el centre de salut Malva-rosa, dona continuïtat al realitzat sobre 412 pacients amb símptomes, entre setembre i octubre, en els ambulatoris d’aquest departament de València.

De fet, en les mostres positives per PCR, però negatives per antígens no va ser possible cultivar el virus, per la qual cosa es considera que les persones amb símptomes amb resultat negatiu en el test antígens tenen baix risc de contagiar, explica David Navarro, investigador principal d’INCLIVA en aquests estudis, cap de microbiologia del Clínic i catedràtic de la Universitat de València (UV).

En totes dues proves, sobre persones amb símptomes i asimptomàtiques en contacte amb positius, es van analitzar les dades del test ràpid d’antígens ( resultats en 15 minuts) enfront de la PCR considerada de referència.

Concretament, en el primer estudi sobre 412 pacients amb símptomes, 43 (10,4%) van donar positiu tant en la PCR com en el test d’antígens, 358 (86,9%) van donar negatiu utilitzant tots dos mètodes i els resultats van ser discordants en 11 pacients (2,7%).

El doctor Navarro destaca així que “el diagnòstic precoç en aquestes persones és crític” i que aquest siga el primer treball de camp, en la vida real, per a diagnosticar la COVID-19 en persones amb símptomes.

Els resultats del projecte sobre persones amb símptomes estan publicats en ‘Clinical Microbiology and Infection’, en un treball amb el títol ‘Field evaluation of a rapid antigen test (Panbio COVID-19 Ag Rapid Test Device) for COVID-19 diagnosi in primary healthcare centers’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 1 =