25n
Orgull
Orgull

Pacients demanen que els procediments de vacunació a immunodeprimits siguen "clars i accessibles"

Pacients demanen que els procediments de vacunació a immunodeprimits siguen "clars i accessibles"
09/09/2021 -

La Plataforma d’Organitzacions de Pacients (POP) ha reclamat que els procediments per a vacunar amb una tercera dosi a les persones immunodeprimides siguen “clars i accessibles”, amb l’objectiu d'”evitar noves incerteses” als pacients que compleixen els requisits de la Comissió de Salut Pública de subministrar novament una dosi de la vacuna contra la COVID-19.

Tal com al·leguen des de la POP, aquest procediment ajudarà també a descarregar al sistema sanitari, perquè amb una informació clara i oberta dels protocols a seguir, recaurien menys consultes sobre els professionals sanitaris per a resoldre aquest tipus de dubtes.

Així ho ha manifestat aquest dimarts la presidenta la POP, Carina Escobar, a aquests pacients, després de les recomanacions de l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglés) i del Centre d’Europeu de Control de Malalties (ECDC).

En concret, aquest anunci es refereix a la vacunació extraordinària de pacients amb un trasplantament d’òrgan sòlid, els receptors de medul·la òssia i els que reben un tractament amb fàrmacs anti-CD20, utilitzat per a tractar alguns tipus de càncer com la leucèmia limfocítica crònica i altres malalties com l’esclerosi múltiple, lupus o alguns tipus d’artritis reumatoide.

No obstant això, des de la Plataforma d’Organitzacions de Pacients afirmen que estan quedant exclosos altres grups d’alt risc, com succeeix amb els quasi 28.000 pacients en programa d’hemodiàlisi a Espanya.

Precisament, la setmana passada la POP reclamava la necessitat d’administrar una tercera dosi de la vacuna de la COVID-19 a persones que pateixen algun tipus d’immunodepressió. Incidien, sobretot, en què no es deixara fóra a ningú per una patologia en concret, sinó que s’analitzara cadascuna de les situacions d’immunosupressió en si.

En aquest sentit, Carina Escobar, ha assenyalat que “és necessari organitzar aquesta nova dosi de la vacuna tenint en compte la gravetat de les complicacions que poden presentar diversos perfils de pacients i el marc assistencial en el qual es troben”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + setze =