25n
25N
25N

Els dos pacients amb coronavirus de la Comunitat Valenciana es troben en bon estat

Els dos pacients amb coronavirus de la Comunitat Valenciana es troben en bon estat
27/02/2020 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha visitat aquest matí l’hospital de La Plana i ha mantingut una reunió amb l’equip directiu d’aquest departament de salut, en el qual roman ingressat un dels pacients afectat per coronavirus que evoluciona favorablement.

Durant la seua visita, Ana Barceló ha traslladat a la ciutadania un missatge de tranquil·litat i ha indicat que “a la Comunitat Valenciana comptem amb tots els mitjans sanitaris necessaris per a fer front al coronavirus. Tant els professionals com els centres assistencials estan preparats”.

A més, ha assenyalat que “el protocol que s’activa davant un cas positiu de coronavirus està consensuat i homogeneïtzat amb el Ministeri de Sanitat, la Unió Europea i seguint les directrius de l’Organització Mundial de la Salut (OMS)”.

Actualment, a la Comunitat Valenciana hi ha dos casos positius per contagi de coronavirus, un d’ells diagnosticat a l’hospital de La Plana i un altre a l’hospital Clínic de València. Els dos casos tenen bona evolució.

Ana Barceló ha reiterat que “no cal deixar-se portar per alarmismes. El nostre compromís prioritari és garantir la salut de la població, i poden estar tranquils perquè s’està treballant en això”.

Nou cas de coronavirus a l’hospital Clínic

Respecte al nou cas de coronavirus de l’hospital Clínic de València cal assenyalar que es tracta d’una persona que va viatjar a Milà pel seu compte per a assistir al partit del Valencia CF enfront de l’Atalanta, és a dir, no va viatjar amb l’expedició d’aficionats del València.

D’altra banda, va començar a sentir els símptomes el dia 25 de febrer i el dia 27 ja està diagnosticat. Des de la Conselleria de Sanitat es va activar ràpidament el protocol i s’està realitzant l’estudi i investigació de les possibles persones que han entrat en contacte per a fer un seguiment.

Sanitat intensifica la labor d’investigació per a evitar contagis

La Conselleria de Sanitat està realitzant en aquests moments una intensa labor en investigació i prevenció amb la finalitat de realitzar un diagnòstic precoç de la malaltia. Es tracta d’un objectiu prioritari per a contenir la malaltia i evitar possibles contagis.

La consellera ha recordat que “comptem amb els millors epidemiòlegs, que tenen anys d’experiència en epidèmies i malalties infeccioses, per la qual cosa ja estan realitzant totes les accions d’investigació i la traçabilitat d’aquests casos que són ja positius per a poder avaluar a tots els possibles contactes i evitar contagis”.

De fet, s’ha modificat la definició de cas ampliant les zones de risc, la qual cosa significa que els professionals de Salut Pública ja estan avaluant i investigant a més contactes per a contenir la malaltia.

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat ha habilitat el número de telèfon 900 300 555 per a les persones que presenten algun símptoma i que han viatjat recentment (últims 14 dies) a les zones de risc, que són: la Xina, Corea del Sud, Singapur, l’Iran o zones del nord d’Itàlia (Llombardia, Vènet i Milà).

A més, la Conselleria de Sanitat posa a la disposició dels ciutadans tota la informació en la pàgina web.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =