caixa popular

Llum verda a la construcció d'un pavelló esportiu-cultural amb capacitat per a 15.000 persones

Llum verda a la construcció d'un pavelló esportiu-cultural amb capacitat per a 15.000 persones
26/07/2018 -

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat una proposta presentada per l’alcalde Joan Ribó, amb el suport dels portaveus dels grups polítics municipals, de suport a la iniciativa per a la construcció i explotació d’un pavelló esportiu multiusos amb capacitat per a 15.000 espectadors en una parcel·la de propietat municipal.

«Pensem que és una aposta molt important per a la ciutat, que en aquests moments manca d’una instal·lació d’eixes característiques, i hi ha esdeveniments esportius i culturals que no podem realitzar per falta de pavelló, com ara les gires i concerts internacionals que no poden vindre a València com a conseqüència de no disposar d’una instal·lació adequada. Des de l’Ajuntament de València volem expressar molt alt i clar la posició favorable de tots els grups municipals que han signat la proposta al costat de l’alcalde, respecte a la construcció d’eixe pavelló», ha afirmat Joan Ribó.

«Pensem que serà un pas important en l’àmbit tant cultural com esportiu, i també en l’aspecte turístic, perquè va a ajudar a desestacionalitzar el turisme en una ciutat on aquesta activitat té una importància molt significativa. Hui manifestem el nostre suport, i a partir d’ací iniciarem escrupolosament els mecanismes legals que s’han de seguir», ha continuat assenyalant Ribó. «Primer s’ha de canviar l’ús del sòl, que passarà a tindre un ús esportiu-cultural, des d’un punt de vista urbanístic, i després es plantejarà una concessió demanial que té dues fases: un concurs respecte a projectes i, en segon lloc, l’adjudicació».

Ribó ha insistit en el seguiment escrupolós dels passos, reflectit en la proposta aprovada, «però des d’una visió molt positiva des del punt de vista polític per part de tots els grups municipals, que estem davant una iniciativa important i molt positiva per a la ciutat». L’alcalde mantindrà aquesta mateixa vesprada una reunió en l’Ajuntament amb Juan Roig i l’equip directiu de la mercantil Licampa 1617 que ha presentat una proposta de pavelló. A la trobada està previst que s’unisquen més tard tots els portaveus dels grups municipals de la Corporació.

En la moció de l’alcalde s’inclou una primera part d’antecedents, una segona de fonaments de dret, abans que l’alcalde eleve al Ple la proposta d’acord amb un punt únic: «Manifestar el suport polític de la Corporació Municipal a la iniciativa presentada per la mercantil Licampa 1617, SL, per a la construcció i explotació d’un pavelló esportiu multiús amb capacitat per a aproximadament 15.000 espectadors i instal·lacions annexes, sota la fórmula de concessió demanial, en la parcel·la propietat municipal que recau als carrers d’Àngel Villena, Bomber Ramón Duart i Antonio Ferrandis, per considerar-la d’interés general per a la ciutat de València per les raons exposades anteriorment en el cos d’aquesta moció, sense que açò signifique prejutjar el resultat dels procediments administratius de planejament i concessió demanial de necessària tramitació a aquest efecte, de conformitat amb la normativa en matèria d’urbanisme i la normativa patrimonial de les entitats locals».

Com es recorda en el cos de la proposta, el projecte presentat per la mercantil LICAMPA 1617 SL per a un recinte esportiu i multiusos té un pressupost que ronda els 192 milions d’euros. L’empresa ofereix el pagament d’un cànon a favor de la corporació municipal, de caràcter variable, calculat sobre els ingressos obtinguts per la gestió del pavelló, referits a la totalitat dels béns demanials objecte de concessió (parcel·la i subsòl necessari per a la construcció de l’aparcament), i està sotmés a un termini màxim de la concessió de 50 anys. Al final d’aquest període es revertiran les instal·lacions construïdes a favor de la corporació.

També fa esment a l’estudi d’impacte econòmic elaborat per l’Institut Valencià de Recerques Econòmiques (IVIE), que xifra l’impacte anual d’aquest futur recinte en uns 10 milions d’euros anuals i la creació de més de 300 llocs de treball, directes i indirectes. «El projecte podria convertir-se en un element singular de referència de la ciutat de València en l’àmbit nacional i internacional, i contribuir a la desestacionalització del turisme en la nostra ciutat». Així mateix, l’alcalde ha destacat «l’efecte revitalitzador que una instal·lació com aquesta pot provocar en eixa part de la ciutat».

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =

Valencia orgullosa