caixa popular

La nova casa del València Basket tindrà una capacitat per a 15.100 espectadors

El futur pavelló Arena València Basket s’utilitzarà també per a acollir concerts internacionals

La nova casa del València Basket tindrà una capacitat per a 15.100 espectadors
08/05/2018 -
L'Alqueria del Basket
El nou pavelló del València Basket es construirà al costat de L’Alqueria del Basket. Aquest centre esportiu de primer nivell, construït en tan sols 16 mesos, i finançat també per Juan Roig, compta amb 15.000 metres quadrats, i s’ha convertit en la millor escola de bàsquet d’Europa.

El futur pavelló Arena València Basket, que se situarà al costat de la Font de Sant Lluís, comença a veure la llum. La bona sintonia en les negociacions entre l’Ajuntament de València i el València Basket fa preveure que la construcció d’aquesta nova instal·lació esportiva, que sufragarà íntegrament l’empresari i màxim accionista del club, Juan Roig, es convertirà en una realitat més ràpid del que s’esperava.

Amb una capacitat per a 15.100 espectadors, aquest nou pavelló aposta per convertir-se en tot un referent. I és que el projecte contempla la necessitat de comptar amb diferents escenaris. D’aquesta manera, encara que el pavelló de bàsquet serà el seu ús principal, aquesta nova instal·lació també serà l’epicentre de grans concerts europeus i mundials. En aquest sentit, l’Alcalde de València, Joan Ribó, sempre ha deixat clar que ‘des de l’Ajuntament valorem moltíssim aquesta obra, ja que no solament és important per a l’esport, sinó també per a la cultura i la música. Ara, València està fora de molts circuits musicals internacionals, així com de les grans competicions internacionals per la falta d’unes instal·lacions adequades, i amb aquest pavelló podríem estar dins’.

Concretament, el pavelló Arena València Basket se situarà en la parcel·la que es troba al costat de l’actual Alqueria del Basket, sempre que s’arribe a un acord satisfactori per a ambdues parts. Juan Roig sempre ha advocat per comprar a l’Ajuntament la parcel·la, que té al voltant de 21.500 metres quadrats de superfície, per un preu que rondava els 20-25 milions d’euros. No obstant això, des del Consistori prefereixen no vendre el sòl, i que se cedisca en concessió administrativa durant 50 anys. Finalment, aquesta última opció és la fórmula que s’aplicarà, encara que abans hauran de comunicar al club a quant ascendeix el cànon anual que hauran de pagar per construir l’Arena València Basket en aquest solar públic. Una informació que el Consistori s’ha compromés a comunicar abans del 15 del maig.

Ribó es va mostrar, divendres passat, molt optimista sobre aquest tema. ‘És complicat perquè s’han de tocar moltes tecles i arreglar moltes coses, però em dóna la sensació que estem avançant. Crec que en poc de temps podrem dir-ho oficialment, però no depén només de nosaltres. Tinc la sensació que als grans problemes se’ls ha trobat el camí fàcil. Falten els detalls’.

Juan Roig té l’esperança de començar com més prompte millor amb les obres per a tenir la possibilitat de celebrar en el nou pavelló la Final Four de l’Eurolliga de 2022. Un projecte ambiciós, que espera albergar esdeveniments de gran envergadura. Així, la previsió de pàrquing serà per a unes 1.800 – 2.200 places. No obstant això, encara falta una mica perquè es coneguen més detalls sobre el nou Arena València Basket.

Què serà de la Fonteta?

L’actual pavelló municipal, que tornarà a ser gestionat per l’Ajuntament, quedarà alliberat per a l’esport de base. D’aquesta manera, ja han rebut nombroses sol·licituds de clubs esportius que volen fer usos d’aquestes instal·lacions. I és que a pesar que aquest pavelló compta amb sales per a altres esports, el bàsquet sempre ha tingut prioritat absoluta.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 5 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC