25n
25N
25N

L'OV i Raúl Junquera pujaran a l'escenari Teatre El Musical

L'OV i Raúl Junquera pujaran a l'escenari Teatre El Musical
30/01/2020 -

L’Orquestra de València, dirigida per Mario Ortuño, pujarà demà a l’escenari del Teatre El Musical TEM, per a interpretar un programa del classicisme i el preromanticisme i en el qual destaca el Concert per a trompeta de Johann Nepomuk Hummel, que serà interpretat per Raúl Junquera, solista de la mateixa Orquestra. Es tracta d’una obra escrita per a Anton Weidinger, l’inventor de la trompeta moderna i sempre ha estat una de les partitures més volgudes pels solistes d’aquest instrument.

El públic assistent podrà escoltar també dues obres infreqüents de Ludwig van Beethoven, com són les obertures “Zur Namensfeier” i “König Stephan”, la primera dedicada al príncep polonés i gran mecenes Antoni Radziwiłł i, la segona una obra commemorativa que es refereix al Rei Esteve I, fundador del regne d’Hongria en l’any 1000. Aquestes dues obres s’uneixen al “Cicle Beeth2020” de la temporada del Palau de la Música, dedicat al geni alemany amb motiu del 250 aniversari del seu naixement. La Simfonia núm. 104 “London” de Franz Joseph Haydn completa el programa.

Mario Ortuño és actualment director titular de la Banda i Orquestra Simfònica de la SM L’Artística de Bunyol i director assistent de l’Orquestra de València. Deixeble de M. Hernández Silva, durant els últims anys ha dirigit, entre altres, les orquestres de cambra de la Universitat de Múrcia, Simfònica de Còrdova, JONDE, Simfònica de la Regió de Múrcia i la d’Extremadura. Entre els seus pròxims compromisos cal destacar el seu debut com a director en la Tonhalle de Zuric amb la SM L’Artística de Bunyol. Per la seua banda, Raúl Junquera ha estat premiat als concursos internacionals de Toló (França) i Ginebra (Suïssa). També ha estat finalista al concurs internacional per a Brass Ensemble de Passau (Alemanya) i primer premi en l’especialitat de Música de Cambra al concurs de Jóvens Intèrprets d’Espanya. És membre fundador del quintet de metall Art of Brass València. Ha sigut trompetista solista de la BOS (Orquestra Simfònica de Bilbao) i de la Banda Municipal de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 1 =

bombers
bombers