25n
25N
25N

La jutgessa suma una altra desena d'investigats en la peça dels 'zombis'

La jutgessa suma una altra desena d'investigats en la peça dels 'zombis'
02/02/2021 -

El Jutjat d’Instrucció número 18 de València, encarregat del cas Imelsa, ha sumat una altra desena d’investigats en la peça dels ‘zombis’, en la qual s’indaga sobre la contractació de persones que no haurien anat a treballar i el pagament d’indemnitzacions irregulars en el si d’Imelsa –actualment Divalterra–.

Segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), es tracta de deu persones que apareixen relacionades en un atestat de l’UCO i sobre les quals existeixen indicis que les seues contractacions en Imelsa s’haurien produït al marge de la legalitat.

Així mateix, la jutgessa, a més d’acordar aquestes declaracions –encara no s’han determinat les dates–, ha requerit a Divalterra perquè aporte els expedients personals relatius a aquests treballadors, amb certificació dels emoluents totals percebuts o les indemnitzacions rebudes en el seu cas.

Igualment, acorda lliurar ofici a la Diputació de València perquè informe del nombre, característiques i retribucions del personal eventual en aquesta institució entre els anys 2008 i 2015, així com perquè informe de qui ocupava el càrrec de president i els vicepresidents de la corporació provincial en eixe període.

La causa d’Imelsa, que compta amb una desena de peces, es va destapar a València en 2016 i a l’inici es va emportar per davant a quasi tots els regidors del PP a l’Ajuntament per un presumpte blanqueig de capitals de 50.000 euros, l’anomenat ‘pitufeo’.

En el procediment, en el qual figura com investigat l’expresident de la Diputació i exalcalde de Xàtiva Alfonso Rus, també s’investiga el pagament de mossegades en la Generalitat Valenciana i en la Diputació provincial, entre altres diligències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 2 =