25n
25N
25N

Otos mantindrà oberta la piscina municipal

Maria Josep Amigó: «Amb les actuacions realitzades s’aconsegueix continuar prestant el servei de bany als veïns i veïnes de la localitat durant els mesos d’estiu»

Otos mantindrà oberta la piscina municipal
10/03/2017 -

La localitat d’Otos mantindrà oberta la Piscina Municipal gràcies als fons aportats per la Diputació de València. Així ho ha traslladat l’alcalde de la localitat, Mario Mira, a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada al municipi de la Vall d’Albaida per a conèixer de primera mà les inversions realitzades a través del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) i el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS).

En concret, ha estat una dotació pressupostària de 23.220,02 euros de fons de la Diputació que ha permès efectuar les tasques de reforma necessàries per a que la instal·lació puga adequar-se a les exigències tècniques i oferir el servei de banys als veïns i veïnes de la localitat durant els mesos d’estiu.

Maria Josep Amigó  s’ha congratulat de comprovar «la capacitat de treball mostrada pels equips de govern municipals a l’hora de prioritzar a les persones i escometre actuacions que ajuden a millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. Otos n’és un clar exemple», ha incidit.

La vicepresidenta també s’ha referit al nou Fons de Cooperació Municipal. Un mecanisme impulsat per les administracions autonòmica i provincial i que servirà «per a quadrar el cercle del finançament dels municipis valencians», en resposta «al que determina l’Estatut d’Autonomia i a l’infrafinançament crònic per part de l’Estat».

Maria Josep Amigó ha explicat que el Fons de Cooperació Municipal  «permetrà als Consistoris realitzar inversions, a més de fer front a la despesa corrent, o a ambdues», donat que «en moltes ocasions la qualitat dels serveis depenen d’aquest tipus de despesa, i sense un finançament adequat és difícil mantenir-los». En aquest sentit, els ajuntaments podran decidir a què destinen els diners del Fons de Cooperació, les aportacions del qual a més són incondicionades. Un mecanisme «que permetrà avançar cap a l’autonomia dels Ajuntaments», ha defensat la vicepresidenta.

Per la seua part, l’alcalde d’Otos, Mario Mira, ha assegurat que els fons rebuts per part de la Diputació de València «suposen una ajuda molt important per a municipis que comptem amb un pressupost reduït». Unes quantitats econòmiques que, entre d’altres actuacions, «han permès evitar el tancament de la piscina municipal, tant visitada pels veïns i veïnes d’aquest municipi durant el període estival, que requeria d’una profunda intervenció», així com «recuperar un camí rural pràcticament intransitable d’accés a diferents terrenys destinats al conreu i l’agricultura», ha explicat.

 

Reforma del llavador i la sala multiusos

La vicepresidenta, acompanyada per l’alcalde d’Otos i resta de membres de la corporació municipal, ha visitat les actuacions d’adequació dels accessos al Poliesportiu Municipal, per a als quals el Consistori ha comptat amb una ajuda  econòmica de 8.970,23 euros. Posteriorment, la comitiva ha comprovat els treballs de millora que s’estan executant als vestidors de l’àrea esportiva, així com les actuacions de condicionament de la sala d’usos múltiples i la reforma del carrer de l’Església. Actuacions per a les quals la Diputació ha destinat una dotació pressupostària de 42.126,80 euros.

En última instància, Maria Josep Amigó ha pogut comprovar la reforma realitzada al Llavador Municipal i ha visitat la ruta turística ‘Rellotges de sol’, una passejada pels carrers d’aquesta localitat, singularitzats amb més d’una dotzena de rellotges de Sol emplaçats arreu del poble. Alguns dels mateixos compten amb la rúbrica d’artistes de la mida d’Andreu Alfaro, Arcadi Blasco, Elisa Martí, Rafael Armengol, Antoni Miró, Rafael Amorós, Manuel Boix o Artur Heras, entre d’altres. Finalment, la vicepresidenta ha pogut gaudir de la col·lecció permanent d’Antoni Miró al palau d’Otos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − dos =