25n
25N
25N

L'Orquestra de València torna demà al Festival Serenates

L'Orquestra de València torna demà al Festival Serenates
25/06/2018 -

L’Orquestra de València torna demà dimarts, a les 22.30 hores, al Festival Serenates, que es desenvolupa des del passat 24 de juny fins al pròxim 8 de juliol al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. En el transcurs del concert la formació simfònica valenciana rebrà, pel seu 75 aniversari, la Medalla de la Universitat de València.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha valorat la concessió d’aquesta distinció que, «atorgada per una institució acadèmica tan important i prestigiosa, reconeix la funció que exerceix la nostra Orquestra en la promoció i difusió cap al món de la música valenciana, dels nostres compositors i del treball dels nostres músics». «Com també avala l’estreta vinculació de la Universitat i el Festival Serenates on ha participat en dotze ocasions i, en especial amb el claustre on es fan els concerts, ja que a penes dos anys després de la seua fundació va interpretar un programa amb el seu titular d’aleshores, Joan Lamote de Grignon».

D’aquesta manera, l’Orquestra de València, amb la direcció del seu concertino Enrique Palomares, interpretarà un programa musical en el qual figuren les Simfonies núm. 25 i núm. 29 de Wolfgang Amadeus Mozart, així com el Concerto grosso, op. 6 d’Arcangelo Corelli. Un concert que a més, tornarà a tindre un important vessant social, ja que amb un preu simbòlic de només 3 €, els diners recaptats es destinaran a l’ONG sense ànim de lucre AnimaNaturalis, que treballa en la defensa dels animals a Espanya i Llatinoamèrica. També tindrà un caire pedagògic amb la inclusió dins dels faristols de l’Orquestra, de músics de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.

En aquest sentit, la Medalla també valora la relació de l’Orquestra de València amb agrupacions pròpies de la Universitat de València com ara l’Orfeó Universitari en 64 concerts i sobretot, amb l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, on els seus joves músics tenen l’oportunitat de tocar amb les professores i professors que tant admiren.

Al llarg de la seua trajectòria, en el festival ‘Serenates’, organitzat per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura, s’han estrenat moltes obres o se n’han retrobat després de segles d’oblit en els diversos arxius musicals valencians. A més, molts grups valencians han estrenat artísticament en aquest escenari, «ja que aquest festival s’ha convertit en una bona plataforma per a la promoció i la difusió d’un dels millors i majors béns culturals valencians: la música», ha explicat la regidora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 5 =

torrent