25n
25N
25N

L'Orquestra de València ofereix la seua setmana educativa i familiar

Amb la Companyia de Dansa d’Eva Bertomeu i dirigits per Vicente Gabarda

L'Orquestra de València ofereix la seua setmana educativa i familiar
24/01/2020 -

L’Orquestra de València amb la direcció de Vicente Gabarda, inicia la seua programació inclosa en el projecte educatiu “Menut Palau” del Palau de la Música de València. D’aquesta manera, el Teatre El Musical TEM és l’escenari en el qual els músics de l’Orquestra i les i els ballarins de la Companyia de Dansa d’Eva Bertomeu, estan posant en escena tant ahir i hui per als centres educatius, com demà dissabte per a les famílies, l’espectacle “Ritterballet” i altres fragments del compositor alemany de caràcter dansístic, com l’obertura del ballet “Les Criatures de Prometeu” i tres moviments de les simfonies Sèptima, Quinta i Primera. La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello ha indicat que “es tracta d’un concert especialment dissenyat perquè aprofiten els centres educatius i gaudisquen les famílies”, ja que “uneix mitjançant el geni de Beethoven i d’una manera amena i sorprenent, la música, la dansa i l’expressió corporal”.

Aquesta proposta s’inscriu en el projecte “Beeth 2020”, que recorre tota la Temporada del Palau, amb motiu del 250 aniversari del naixement del geni de Bonn. En aquest sentit, l’elecció de “Ritterballet”, respon segons el director del Palau, Vicent Ros a l’objectiu “de mostrar l’obra i la personalitat d’un Beethoven diferent de l’habitual dels grans repertoris, perquè aquesta obra ens permet descobrir una joia a penes coneguda del genial compositor quan era molt jove”.

Tello ha recordat que l’Orquestra també obrirà durant la Temporada els seus assajos relacionats amb partitures de Beethoven, a alumnes de 4t ESO i de Batxillerat, perquè “coneguen més de prop de l’Orquestra i analitzen en directe com es prepara un concert”.

“Ritterballet” està pensat per a adolescents, però també és apte a partir de vuit anys, edat a la qual comencen les ensenyances reglades de dansa. Comptarà amb la direcció escènica i coreogràfica d’Eva Bertomeu i l’actor-ballarí Andrés Rodas com a narrador. Els joves integrants de la companyia d’EBC Danza són Albert García, María Lavao, Ainhoa López, Mariola Mataix, Juan Esteban Serna i María Solera. La il·luminació és de Máximo Sánchez i la coordinació de Juan Planelles.

I és que un Beethoven de sols 21 anys, escriurà el 1791, per al seu amic i mecenes, el comte Ferdinand von Waldstein, la seua Musik zu einem Ritterballet (Música per a un ballet de cavallers). Amb temàtica de la festa de màscares de Carnaval, té huit breus escenes, amb llenguatge de la dansa contemporània; un vestuari de carnaval actualitzat i una relació entre els ballarins, establerta amb codis contemporanis propers i recognoscibles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =