25n
25N
25N

L’Orquestra de València interpreta a Francisco Coll com a compositor resident

Divendres, 1 de febrer. 19.30 hores. Sala Iturbi

L’Orquestra de València interpreta a Francisco Coll com a compositor resident
31/01/2019 -

L’Orquestra de València interpretarà demà divendres l’obra “Mural” de Francisco Coll en un concert que suposa la seua presentació al públic valencià com a compositor resident del Palau de la Música. A més, Coll acaba de rebre el premi al millor compositor en els reconeguts International Classical Music Awards (ICMA), que reconeix als discos i músics que han destacat al llarg de l’últim any. Tant la presidenta del Palau, Gloria Tello, com el Director, Vicent Ros i el titular de l’Orquestra de València, Ramón Tebar, han volgut felicitar al compositor valencià per este important premi, que segons Tello “consolida encara més la seua projecció internacional, ens aproxima cap a eixa l’excel·lència que volem i desitgem per a la nostra orquestra i, al mateix temps, ens permet avançar en posar en valor als nostres professionals”.

Amb la direcció d’Alexander Shelley que debuta a l’auditori valencià, la formació simfònica valenciana també interpretarà la “Simfonia concertant per a vents” de Wolfgang Amadeus Mozart, on intervindran solistes de vent de la mateixa Orquestra com el clarinetista Enrique Artiga, la trompa María Rubio, el fagot Juan Sapiña y l’oboista Roberto Turlo. Per a concloure es podrà escoltar la Simfonia núm. 1 de William Walton, que és considerada com una de les simfonies més importants i transcendentals britàniques.

Alexander Shelley és Director Associat de la Royal Philharmonic i va succeir a Pinchas Zukerman com a Director de Música de la Orquestra del Centre Nacional d’Arts de Canadà en 2015. Fill de cèlebres pianistes de concert, va nàixer a Londres i va estudiar violoncel i direcció a Alemanya, guanyant el primer premi per unanimitat del Concurs de Directors de Leeds el 2005. En agost de 2017, va finalitzar com a titular de la Simfònica de Nürnberger i ha dirigit a l’Orquestra Gewandhaus de Leipzig, Deutsche Symphonie-Orchester Berlin, Orchester de la Suisse Romande, Filharmònica d’Estocolm, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − quinze =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa