caixa popular

L'Orquestra de València oferirà un concert a la platja del Cabanyal

L'Orquestra de València oferirà un concert a la platja del Cabanyal
04/07/2018 -

La platja del Cabanyal acollirà divendres que ve, 13 de juliol, el concert «Música i Aigua amb l’Orquestra de València», que oferirà la formació valenciana amb accés lliure per a tot el públic. La presidenta del Palau de la Música, la regidora Glòria Tello, ha presentat hui aquesta proposta musical, acompanyada pel director de Palau de la Música, Vicent Ros, i pel conseller delegat de Global Omnium Dionisio García Comín.

El concert forma part del programa de col·laboració amb la Fundación Aguas de València, que exerceix d’entitat patrocinadora. Tal com ha recordat la regidora Tello, «aquesta temporada celebrem el 75 aniversari de l’Orquestra de València, OV, i volem que tinga una guinda final espectacular, com és aquest concert per a tota la ciutadania en la platja del Cabanyal». L’aniversari es complia el passat 30 de maig, efemèride que se suma a la commemoració del 30 Aniversari del Palau de la Música.

La presidenta del Palau ha afegit que aquesta convocatòria «s’emmarca en una de les màximes principals que estem implantant en aquesta legislatura amb la iniciativa ‘Palau Obert’: la de treballar per a acostar-nos a la ciutadania i oferir una imatge més propera de la nostra Orquestra».

L’OV es trasllada a aquest espai emblemàtic d’estiu de la ciutat en una actuació nocturna, que dirigirà el seu titular, Ramón Tebar. S’oferirà un programa rítmic i colorista, amb obres molt conegudes del públic: «Fanfàrria per a un home comú», d’Aaron Copland; el poema simfònic «Romeo i Julieta», de Piotr Ilich Chaikovski; una selecció de l’obra «West Side Story», de Leonard Bernstein; «Sensemayá», de Silvestre Revoltes; «Danzón nº 2», d’Arturo Márquez Malambo; «Estada», d’Alberto Ginastera; i «Les noces de Luís Alonso», de Gerónimo Giménez.

Glòria Tello ha agraït la Fundació Aigües de València la seua col·laboració, i ha animat la ciutadania i visitants a assistir i gaudir del concert. Vicent Ros ha destacat que aquesta «és la primera vegada que una orquestra simfònica ofereix un concert d’aquestes característiques i complexitat en la platja». Per la seua banda, Dionisio García Comín ha subratllat la voluntat de l’entitat patrocinadora de «ser part de la ciutat, amb accions com aquesta en la qual s’uneixen dues institucions centenàries que formen part de la història de la ciutat». Ja a l’octubre de l’any 2015 es va celebrar el concert «Beethoven al Riu», que va aconseguir gran èxit de públic.

El concert s’oferirà sobre un escenari de 300 metres quadrats, amb una cúpula transparent, dues torres laterals de so i dues prolongacions de pantalles leds de 4 per 2,60 metres. A més, s’inclourà un retard de so de manera que la gent que estiga a més de 40 metres puga escoltar amb tota qualitat. Finalment, l’organització inclou una zona de músics entre bastidors i un total 1.000 cadires per al públic sobre l’arena. El dispositiu es completa amb sistemes sanitaris (28 vàters, dos d’ells adaptats per a minusvàlids) i una ambulància per a atendre els possibles incidents.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC