25n
25N
25N

L'Orquestra de València torna a participar al Festival Ensems

L'Orquestra de València torna a participar al Festival Ensems
24/09/2020 -

L’Orquestra de València torna a participar en el Festival Ensems, amb un concert extraordinari que tindrà lloc demà divendres a l’Auditori de Les Arts. La formació simfònica valenciana serà dirigida per Jordi Francés, que debuta amb l’Orquestra i que és considerat com un especialista en el repertori del segle XX i XX. El públic podrà assistir a l’estrena del Concert per a piano i orquestra “Finestres” del compositor valencià Carlos Foncuberta, recent Premi de Composició Reina Sofía en la seua 37 edició.

Es tracta d’una obra encàrrec del Palau de la Música de València, que serà interpretada pel pianista Carlos Apellániz. La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, ha destacat la ferma col·laboració institucional, en aquest cas amb l’Institut Valencià de Cultura, que organitza el Festival, i ha remarcat “el suport als compositors contemporanis, ja siga en les trobades de composició que estem desenvolupant amb tant d’èxit, com en concerts d’abonament o en festivals tan prestigiosos com Ensems”.

L’obra de Fontcuberta s’estructura en quatre parts o “Finestres”: Marina, Celeste, Onírica i Metropolitana, plenes de gestualitats orquestrals, constel·lacions sonores, atmosfera surrealista i evocacions al dinamisme i la multiplicitat d’espais de les grans ciutats. El director del Palau, Vicent Ros, ha volgut afegir que enguany “volíem participar en Ensems d’una manera especial, encarregant una obra a un dels grans compositors valencians del moment com és Carles Fontcuberta, i recordant al gran compositor hongarés Bela Bartók en el seu aniversari”.

D’aquesta manera, la formació simfònica valenciana se sumarà al 75é aniversari de la mort de Bartók, amb la interpretació del seu “Concert per a orquestra”. La composició “Melodien für Orchester” de György Ligeti completa el programa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =

bombers
bombers