25n
25N
25N

L'Orquestra de València ofereix concerts per YouTube

L'Orquestra de València ofereix concerts per YouTube
31/03/2020 -

Els valencians i les valencianes ja poden gaudir mitjançant el canal de Youtube del Palau de la Música (bit.ly/palauvalencia) de la Simfonia núm. 3 de Gustav Mahler, interpretada per l’Orquestra de València i la soprano María José Montiel i sota la direcció del seu titular, Ramón Tebar, que va ser enregistrat el passat 22 d’octubre de 2019. Es tracta d’un concert d’abonament que l’auditori valencià comparteix amb la ciutadania, dins de la iniciativa #joemquedeacasa ja iniciada en les xarxes socials.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat que “volem compartir amb els nostres abonats, amics i amigues del Palau i amb la resta de la ciutadania concerts molt destacats del nostre arxiu audiovisual, de la nostra Orquestra i de la benvolguda Banda Simfònica Municipal” i a més “amb continguts que combinen la monumentalitat i espectacularitat de la música de Mahler o Stravinski, amb l’alegria i l’entreteniment que tan necessaris són en aquests moments”. “Mentre dura aquest necessari confinament, volem oferir una mostra d’aquests a la ciutadania, concerts que desitgem gaudir de manera presencial al més prompte possible”, ha remarcat Tello.

Respecte a aquest primer concert de l’Orquestra de València que es pot veure ja en les xarxes socials, el director titular de l’OV, Ramón Tebar, ha valorat que “en aquests moments difícils per a la humanitat, els artistes hem de compartir el que hem fet en el passat i portar-lo a cadascuna de les cases”. “Esperem que siga una finestra per a aixecar l’ànim de les persones que l’estan passant pitjor i donar una mica d’ànim per a aquests temps tan difícils”, ha afegit Tebar.

Després d’aquest concert es pujaran successivament altres enregistraments com la de l’artista Martirio amb la Banda Simfònica Municipal de València, dirigida pel seu titular Rafael Sanz-Espert i dins de la XXIII edició del Festival de Jazz de València, que va ser enregistrat el 27 de juny de 2019; el «Concert per a Zapata i Orquestra» en la plaça de l’Ajuntament amb el tenor José Manuel Zapata i l’Orquestra de València, el 17 d’abril de 2019, així com «La Consagració de la Primavera» d’Igor Stravinski, també de l’Orquestra, dirigida per Rafael Frühbeck de Burgos el 7 de juny de 2013.

Així mateix, en el canal de Youtube també es podran veure els vídeos de les professores i dels professors de l’OV i la BSMV, enregistraments curts d’altres actes programats pel Palau de la Música, i el cèlebre «Bolero» de Maurice Ravel que el professorat de l’OV va gravar amb motiu del seu 75 aniversari pels carrers de la ciutat. Respecte a aquesta gravació, el director del Palau, Vicent Ros, ha incidit en el fet que «uneix la fantàstica música de Ravel interpretada per cada una de les nostres professores i dels nostres professors amb la bellesa de la nostra ciutat, dels seus carrers i de les seues places, que esperem molt prompte tornar a passejar per elles i sentir-les». Tant el tema “No surprises” del grup de rock britànic Radiohead, en versió simfònica i interpretat per l’Orquestra de València, com a enregistraments a les seues cases del professorat de l’Orquestra de València, ja estan transitant per les xarxes socials per a fer “més amena” l’estada a casa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × dos =