25n
25N
25N

L'Orquestra de València actua demà a la Llotja

L'Orquestra de València actua demà a la Llotja
16/01/2020 -

L’Orquestra de València visitarà demà divendres la Llotja de València, per a interpretar, a les 19.30 hores, la monumental Simfonia núm. 6 d’Anton Bruckner, en un concert gratuït i d’entrada lliure fins a completar aforament. L’Orquestra serà dirigida pel mestre Josep Caballé Domenech, que debuta amb la formació simfònica valenciana. La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha volgut convidar a la ciutadania a gaudir d’aquest concert, i fer valdre el fet que “no és la primera vegada que la nostra Orquestra visita la Llotja de València, però sí amb un programa del gran repertori que inclou una simfonia de Bruckner, que per la seua monumentalitat és ideal per a ser interpretada en la nostra joia patrimoni de la humanitat”.

D’aquesta manera, 65 músics ompliran l’escenari de la Llotja de València per a interpretar, tant la citada simfonia del compositor vienés com “Orient and Occident” i “Psalom”, dues obres molt suggeridores de l’autor estonià Arvo Pärt. El director del Palau, Vicent Ros, ha recordat que l’Orquestra torna a acostar la música als ciutadans, i ha afegit que en aquest concert “comptarem amb la presència d’un director prestigiós amb una consolidada carrera internacional i que domina el repertori brucknerià”.

Josep Caballé Domenech, inicia la seua novena temporada com a director musical de la Colorado Springs Philharmonic i recentment ha estat nomenat director principal del Festival de Moritzburg. Ha treballat, entre altres, amb la Royal Philharmonic, BBC Philharmonic, Tonhalle Orchester Zürich, Bayerischen Rundfunk, Bamberg Symphony, WDR Sinfonieorchester, RSO Wien, Belgian National Symphony, Royal Stockholm Philharmonic, Orchestre National du Capitol de Toulouse, New Japan Philharmonic, i les orquestres simfòniques de Baltimore, Houston, San Antonio i Fort Worth, i és freqüentment invitat a festivals com Aspen, Texas, Chautauqua, Moritzburg i Granada.

Entre els compromisos recents en òpera destaca L’anell del Nibelung de Wagner, L’holandés errant, Aida, Tosca, Adriana Lecouvreur i Sweeney Todd a la Halle Opera. Entre els seus mentors figuren S. Comisiona, J. Panula, D. Zinnman o Sir C. Davis, el qual el va seleccionar com a ‘protegit’ en el cicle inaugural del programa Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative 2002-03.

Es tracta d’un concert gratuït i d’entrada lliure per a tota la ciutadania. Les portes de la Llotja s’obriran una hora abans de l’actuació, és a dir, a les 18:30h.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 3 =