25n
25N
25N

El Dia de l'Orgull de València 2019 celebrarà 50 anys de reivindicacions

La festa de l’Orgull de València se celebrarà aquest cap de setmana amb diverses activitats per a superar discriminacions i estereotips del col·lectiu LGTBI

El Dia de l'Orgull de València 2019 celebrarà 50 anys de reivindicacions
25/06/2019 -

Fa 50 anys, els disturbis de Stonewall van marcar l’inici de la lluita pels drets de les persones LGTBI. Un moment clau en la història i en la conquesta de drets que el pròxim 28 de juny es recordarà especialment amb la celebració de l’Orgull de València 2019, que embolicarà la ciutat no solament en una festa, sinó en escenari d’importants reivindicacions per a avançar més del que s’ha avançat fins hui.

València és una ciutat orgullosa, i l’ajuntament ha organitzat una sèrie d’activitats que van començar a principis del mes de juny, però que seran especialment rellevants aquest cap de setmana per a “visibilitzar i impulsar accions inclusives en relació amb la diversitat de la societat valenciana per a superar discriminacions i estereotips, implicant la ciutat en la defensa dels drets i llibertats de totes les persones”, segons el consistori.

Lambda, el col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, per part seua, també ha volgut animar a totes i tots a participar: “Convidem a tota la ciutadania, moviments socials, sindicats i partits polítics a sumar-se per a mostrar al món la diversitat sexual, de gènere i familiar. Per un món lliure de LGTBIfobia”. És per això que ja ha anunciat les dates de l’Orgull a València d’aquest 2019 per a organitzar el seu propi calendari.

Festa de l’Orgull de València 2019

Segons el calendari d’activitats per a celebrar el dia de l’Orgull 2019, organitzades per l’ajuntament i per Lambda, aquest cap de setmana tindrà especial quantitat d’actes des del mateix divendres, en el qual s’organitzarà una visita guiada en el Museu Faller de València a les 18 hores per a abordar les Falles des de la perspectiva del Dia de l’Orgull. Així mateix, en l’Auditori Carmen Alborch de l’IVAM hi haurà activitats de la trobada de cinema sobre discursos, espais i extrems de la sexopolítica dels anys 70 i 80, a partir de les 18 hores.

No obstant això, el dissabte serà clau per la celebració de la manifestació de l’Orgull LGTB+ a València, que anirà des de la Porta de la Mar fins a la plaça de l’ajuntament a les 19 hores aquest dissabte. Una vegada allí, a les 22 hores, se celebrarà la festa de l’Orgull. Així mateix, a partir de les 12 hores, hi haurà més actes dins del cicle de l’IVAM i a les 10.30 el MuVIM oferirà la visita temàtica ‘Història prohibida de la diversitat sexual a València’.

El diumenge acabaran les activitats de celebració amb la finalitat de la trobada de l’IVAM. A les 11 hores, en concret, Juan Antonio Suárez donarà la conferència ‘Sexopolítica en Maenza, Padrós i Zulueta’; a les 12 es projectarà Roma-Brescia-Cannes (1974), a les 12.30, Els ocellots agafen l’últim tramvia i, a les 13.55 h, IXE (1980).

Aquests actes s’emmarquen dins de la IV Campaña de l’Orgull a València de l’ajuntament, en la qual s’ha actuat també en 32 biblioteques municipals, en les quals ja es pot trobar tot tipus d’obres, pel·lícules i llibres per a adults i xiquets relacionats amb la diversitat sexual i de gènere, assenyalats amb la bandera de l’Orgull. A més, el consistori es vestirà de gala aquest cap de setmana i tindrà il·luminació especial.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + divuit =

museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020