25n
25N
25N

"L'Orgull de Mari Carmen Sánchez" a esquenes de Diversitat, l'entitat LGTBI referent d'Alacant

L’Ajuntament d’Alacant convoca el seu propi Orgull sense comptar amb Diversitat, entitat LGTBI referent a la ciutat

"L'Orgull de Mari Carmen Sánchez" a esquenes de Diversitat, l'entitat LGTBI referent d'Alacant
10/07/2020 -

Enguany, per culpa de la COVID-19, s’ha hagut de celebrar un Orgull tan reivindicatiu com sempre però online, sent la celebració de l’Orgull d’Alacant del 28 de juny al 4 de juliol. Les activitats que tenia programada l’entitat, Diversitat, han passat a ser a través de les xarxes, i els diners destinats a la manifestació social més important que es realitza a la ciutat d’Alacant servirà per a fins socials, que moltes persones LGTBI de la ciutat, amb la situació de pandèmia, han necessitat recursos.

No obstant això, Mari Carmen Sánchez, vicealcaldessa de la ciutat amb competències en l’àrea LGTBI, ha convocat el seu propi Orgull, “l’Orgull de Mari Carmen Sánchez”, a esquena no sols de Diversitat, sinó de totes les persones que dia a dia lluiten pels drets del col·lectiu LGTBI. I és que, “no es pot presumir de tenir unes competències i no treballar per elles”, “ni som maquillatge ni blanquejadores de consciències”, assegura l’entitat Diversitat.

Després d’eliminar una important suma econòmica de la partida pressupostària relacionada amb el col·lectiu a petició de l’extrema dreta, la vicealcaldessa no sols ha portat a Fitur el mapa del turisme ‘gay’, sinó que “segueix obstinada que la lluita es demostra una setmana a l’any amb cursos sobre com maquillar-nos”, denúncia Diversitat. “Pitjor no es poden fer les coses, i per desgràcia, estem perdent l’esperança que la nova àrea LGTBI de l’Ajuntament d’Alacant, que celebrem quan es va constituir, faça polítiques públiques, que és per al que hauria d’existir”, recalca Diversitat.

De la mateixa manera, per primera vegada en anys l’Ajuntament d’Alacant no ha emés una declaració institucional pel Dia Internacional dels Drets del Col·lectiu LGTBI però, no ha estat per falta d’interés dels grups progressistes del Ple Municipal, sinó per “el veto”, de nou, de l’extrema dreta que és present en la política municipal “apropiant-se de les voluntats dels qui, per a governar i coste el que coste, necessiten el seu aval”, ha afirmat el mateix col·lectiu.

Així, la vicealcaldessa ha passat del “me aburro mucho” del confinament” a organitzar el seu propi orgull, “buit de contingut social i reivindicatiu”, segons Diversitat. D’aquesta manera, tot apunta al fet que satisfà les demandes de partits que “ens volen esborrar”, ha declarat l’entitat LGTB de la ciutat. “Lamentem a més que hi haja organitzacions que es presten a aquest espectacle, seguint-li el joc a la vicealcaldessa, al govern municipal i, per descomptat, a l’extrema dreta, socis prioritaris”, assegura Diversitat, al que afegeixen que “des de l’entitat ens hem mostrat sempre amb la mà tendida al diàleg, intentant que, per exemple, enguany s’elaboraren els pressupostos més socials de la història,
però l’executiu local ha tancat l’orella de manera reiterada a les nostres peticions”.

Sánchez, que l’any passat per aquestes dates va acudir a l’Orgull d’Alacant sense ser convidada sota el lema de “A l’Orgull Anem”, “no ha entés que l’àrea LGTBI és tan important i transversal com altres àrees municipals, i no ens pot abandonar a la sort dels qui ens ataquen”, comenta Diversitat.

Diversitat ni convoca ni participa de l’orgull que ha elaborat la vicealcaldessa a la seua pròpia imatge i semblança, amb cursos de maquillatge i programes de ràdio, i d’aquesta manera, el col·lectiu llança la pregunta de: “quina classe d’Orgull en defensa de les persones LGTBI és aquest?”, al que responen que “no ho fem perquè per a nosaltres, persones lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals que pertanyem a l’entitat, no és representatiu del nostre col·lectiu ni un taller de maquillatge ni un concert amb un DJ en Conxa de l’Esplanada”. Per a Diversitat Orgull és resistència, sororitat, reivindicació política i lluita pels Drets Humans, “la resta és simplement maquillatge” apunten, al que afegeixen que “no blanquejarem la consciència d’algú que ens vol només per a la foto ni participarem, un any més, en la vergonya, que no orgull, d’aquesta Ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − un =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa