25n
Orgull
Orgull

Organitzacions feministes de la Comunitat Valenciana s'uneixen contra "les mentides de VOX"

60 organitzacions feministes llegiran un manifest contra “la negació de la desigualtat de gènere i la violència masclista” de VOX

Organitzacions feministes de la Comunitat Valenciana s'uneixen contra "les mentides de VOX"
08/01/2019 -

La irrupció de VOX en el marc polític ha fet saltar totes les alarmes, quant a la lluita contra la violència de gènere es refereix. I és que la seua obstinació a derogar la Llei orgànica de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere per a substituir-la per l’anomenada ‘Llei de Violència Intrafamiliar’ ha mobilitzat a unes 60 organitzacions feministes de la Comunitat Valenciana, que s’han sumat al manifest, impulsat a escala nacional, que denuncia “la negació de la violència masclista”, al mateix temps que els acusa d’utilitzar “la mentida com a estratègia electoral” amb la finalitat de “sembrar el dubte, confondre i desacreditar les idees feministes repetint idees absolutament falses”.

D’aquesta manera, les diferents organitzacions signants, entre les quals es troben la Federació Nacional d’Associacions de Dones Separades i Divorciades; ACICOM; l’Associació E-Dones; el Moviment Democràtic de Dones del País Valencià; així com la Xarxa Feminista de Dret Constitucional o l’Associació de Dones Juristes Themis, entre altres, llegiran demà, 9 de gener, a les 11.00 hores, un manifest conjunt a Castelló, València i Alacant per a deixar clar que “no consentiran una reculada en els drets de les dones”, però també per a enviar un missatge a VOX: “El moviment feminista és imparable. Aquest partit de la mentida i contra les dones ens tindrà enfront”.

I és que després de la multitudinària manifestació que es va viure, a escala nacional, el passat 8 de Març, en la qual milions de dones es van unir per a reivindicar, en una mateixa veu, la igualtat de les dones i la fi d’una societat basada en el patriarcat, aquestes organitzacions no comprenen “com s’atreveixen a negar la realitat evident de la desigualtat de gènere i de la violència masclista“.

Per la seua banda, des del partit d’ultradreta VOX asseguren que, amb la ‘Llei de Violència Intrafamiliar, el que es demana és la protecció de les dones, però també la dels homes. A més, a través del seu compte de Twitter, han llançat un vídeo per a rebel·lar-se contra el que anomenen “feminisme supremacista”.

https://twitter.com/vox_es/status/1082196544005292032

Així i tot, les dades reflecteixen el grau tan elevat de violència que pateixen les dones. D’acord amb l’informe d”Agressors sexuals amb víctima desconeguda’, publicat pel Ministeri d’Interior el passat mes de desembre, el perfil de l’agressor sol ser un home jove de 18 i 35 anys amb nacionalitat espanyola, mentre que el perfil de víctima és el d’una dona espanyola de 18 i 35 anys. Així mateix, segons l”Informe sobre l’homicidi a Espanya 2010-2012′ del Ministeri de l’Interior, “el 91% dels autors d’homicidis en dones són homes, enfront del 9% que són dones”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 2 =