caixa popular

El Ple Municipal aprova les Ordenances Fiscals per al 2018

El Ple Municipal aprova les Ordenances Fiscals per al 2018
28/09/2017 -

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat hui, de manera provisional les Ordenances Fiscals per al 2018 que, de nou, mantenen congelats els impostos i les taxes municipals. A més, el Plenari ha aprovat el Compte General de la Corporació corresponent a l’exercici de 2016.

Si bé el Compte general ha comptat amb el suport unànime de la Corporació, les Ordenances Fiscals només han sigut aprovades per l’Equip de Govern, atés que els grups municipals Popular i Ciutadans s’han abstingut en la votació. La sessió plenària ha acollit un debat sobre la política fiscal municipal i les necessitats i prioritats en la gestió política.

El portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha criticat el Govern Local pel “baix nivell en l’execució de les inversions previstes” i ha lamentat la “falta d’informació” perquè la ciutadania complisca amb les seues obligacions tributàries. Giner ha insistit en els “problemes de mobilitat que tenen els vehicles de motor en la ciutat”, i per això ha proposat que es bonifique als conductors en l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica.

Per la seua banda, el portaveu popular, Eusebio Monzó, ha criticat la política fiscal del Govern Municipal que, ha assegurat, ha comportat un augment dels impostos locals, i no una congelació, segons ha defés. De fet, Monzó s’ha manifestat favorable a una rebaixa general del 3% per a tota la ciutadania, tal com ha plantejat més avant durant el torn de mocions, al final de la sessió. El regidor ha assegurat que el problema d’aquest Ajuntament “és que tenen recursos econòmics però no saben què fer amb ells”.

El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha reiterat la convicció de l’Equip de Govern en la necessitat de mantenir els impostos congelats, però no rebaixar-los, des del convenciment del paper redistributiu dels tributs, fins i tot els locals en la seua menor escala. Vilar ha recordat que l’IBI s’ha modificat per a gravar més únicament els immobles d’alt valor patrimonial. Una situació que afecta 1.000 rebuts del total de 600.000 que es tramiten a la ciutat.

Quant a la Taxa per Ocupació de la Via Pública amb taules i cadires, Vilar també ha assenyalat que s’han remodelat les zones, de manera que 400 locals amb terrasses de la ciutat paguen més IBI, els situats en zones de major valor cadastral, però altres 2.000 en paguen menys.

Respecte a l’Impost sobre Béns Immobles, l’IBI, El Govern Local realitzarà novament, com cada any, una baixada del tipus municipal, amb l’objectiu que aquesta rebaixa absorbisca l’increment en l’impost que estableix el Ministeri d’Hisenda. El valor cadastral incrementat pel Ministeri és del 4% i, per a compensar la pujada, l’Ajuntament rebaixa el tipus de l’impost en un 0,75%, “amb el que aconseguim que quede congelat”, explica Vilar. De fet, si l’Ajuntament no aplicara aquesta rebaixa i acceptara l’augment de valors cadastrals que proposa el Ministeri, la pujada lineal de l’IBI en València seria del 4%.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × dos =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris