caixa popular

Més prop de l'obertura dels mercats municipals a les vesprades

La nova ordenança de mercats municipals s’aprovarà en el Ple d’aquest mes

Més prop de l'obertura dels mercats municipals a les vesprades
23/04/2018 -

Els mercats municipals han experimentat un gran canvi en els últims anys. I és que malgrat seguir mantenint eixa essència tan característica, és necessari continuar amb els treballs de revitalització dels mercats i de cerca de nous públics per a garantir el seu paper com a element dinamitzador del barri. Així, hui, el Regidor de Mercats de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, presentarà, a la comissió d’Hisenda, la contestació a les al·legacions presentades a una nova normativa que regirà aspectes fonamentals del funcionament dels mercats municipals.

Tot apunta al fet que, vistes les al·legacions, el Ple d’aquest mes aprove definitivament la nova ordenança de mercats. En aquest sentit, des de la Regidoria de Mercats defensen que les necessitats dels venedors ha canviat notablement, però també el turisme s’ha convertit en una important font d’ingressos per als mercats. D’aquesta manera, algunes de les propostes que es plantegen en aquesta nova ordenança aniran encaminades a adaptar les parades del mercat als nous temps.

Es necessitarà el 40% dels vots perquè els mercats municipals puguen obrir a les tardes

Així, a més d’incloure aspectes fonamentals com l’eliminació de barreres arquitectòniques per a garantir l’accessibilitat a tota la ciutadania, la normativa inclou altres punts més significatius com la prolongació de les concessions, que passaran de 20 a 40 anys, per a assegurar una estabilitat en el negoci o la reducció al 40% dels vots necessaris per a aprovar que els mercats òbriguen a les vesprades, una mesura que ja s’aplicarà en el nou Mercat del Grau. Amb la normativa actual, es requeria la meitat dels vots per a accedir a aquesta petició, ara només es necessitarà el 40% de suports. I és que aquest nou horari no solament afavoriria la captació de nous públics, sinó que els mercats seran molt més competitius, en equiparar-se a la resta de comerços.

Sí a la degustació de productes en els mercats, però amb limitacions

Finalment, s’ha desestimat la petició que realitzaven l’associació de venedors del Mercat Central, que apostaven perquè no existiren més limitacions que el permís sanitari dels tècnics municipals per a la venda de productes preparats. No obstant això, des de la Regidoria de Mercats han decidit ampliar aquesta normativa, amb l’objectiu de no convertir les parades en locals de restauració.

D’aquesta manera, la qual cosa sí que arreplegarà la nova ordenança de mercats serà la possibilitat de crear zones específiques destinades al consum, prèvia sol·licitud de l’associació de venedors. Així mateix, l’Ajuntament també podrà definir models comercials específics en els mercats on estiga regulat el consum de productes.

No es podrà consumir productes davant dels llocs de venda, llevat de casos excepcionals

En aquest sentit, la nova normativa prohibirà el cuinat de productes en els llocs de venda, així com afavorir el seu consum davant dels mateixos perquè no es convertisquen en xicotets bars, i s’entorpisca la circulació pels passadissos. Per descomptat, es farà una excepció tant amb la degustació gratuïta dels productes per a la seua promoció, com amb les accions promocionals del Consistori, com podria ser el cas del Bonic/a Fest.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + onze =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018