25n
Orgull
Orgull

L'Ordenança de Convivència obliga els amos de mascotes a recollir les seues deposicions i netejar amb aigua

L’esborrany de la norma dedica dos capítols a qüestions de salut i salubritat en llocs de pública concurrència

L'Ordenança de Convivència obliga els amos de mascotes a recollir les seues deposicions i netejar amb aigua
14/09/2021 -

La nova Ordenança de Convivència de València obligarà els amos de mascotes a recollir les seues deposicions i a netejar amb aigua les restes. Així es recull en l’esborrany de la futura norma municipal, desenvolupat per l’àrea de Protecció Ciutadana que dirigeix l’edil Aarón Cano. Aquest document reserva dos capítols per a qüestions de salut pública i salubritat i estableix la prohibició de fer necessitats fisiològiques en llocs públics.

La futura ordenança establirà que els amos de mascotes hauran de vetlar perquè els seus animals realitzen les seues deposicions en llocs habilitats a aquest efecte, segons ha pogut saber Europa Press. A més, el text recull que si no fóra així hi ha obligació de recollir els excrements en bosses, depositar-les en contenidors o papereres i netejar amb aigua els orines.

El document garanteix el dret que assisteix als veïns de València a gaudir d’un espai públic net i no degradat. Pel que respecta a les necessitats fisiològiques de les persones, l’esborrany apunta al respecte a les pautes generalment acceptades de convivència ciutadana i civisme.

En aquest sentit, planteja com falta lleu, excepte malaltia acreditada o com a resultat d’alguna circumstància justificada, “defecar, orinar o escopir en la via pública”. Així mateix, eleva el to de la falta quan es facen necessitats fisiològiques “en espais de concorreguda afluència de persones o freqüentats per menors”, així com “en els voltants de monuments o edificis de catalogació especial o edificis institucionals o administratius”.

Per a les mascotes, la nova ordenança subratlla que els animals de companyia han de ser conduïts sempre “per persones responsables: bé l’amo o propietària o un tercer autoritzat”. La persona responsable procurarà dirigir a l’animal als llocs previstos perquè facen les seues necessitats. La norma apunta que “el conductor de l’animal està obligat a recollir i retirar de manera higiènica els excrements que l’animal produïsca”.

Per a garantir que els propietaris de les mascotes complisquen amb aquests deures, s’indica que hauran de portar de manera obligatòria dues bosses per cada animal que conduïsquen.

REQUERIDES PER AGENTS

L’ordenança adverteix que aquestes persones podran ser requerits pels agents de l’autoritat per a demostrar que efectivament disposen de les bosses necessàries amb la finalitat de retirar els excrements de les mascotes de la via pública i depositar-los en contenidors o papereres.

De la mateixa manera, el nou text planteja l’obligatorietat de portar una botella d’aigua neta amb capacitat prou per a eliminar qualsevol rastre d’orines que afecte el mobiliari urbà, a edificacions, a voreres o a qualsevol altre element en zones de pública concurrència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 12 =