25n
25N
25N

L'ordre de subvenció per a pimes es publicarà la setmana que ve en el BOP amb caràcter d'urgència

L'ordre de subvenció per a pimes es publicarà la setmana que ve en el BOP amb caràcter d'urgència
27/03/2020 -

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest divendres l’Ordre de subvenció per a pimes, xicotetes i mitjanes empreses, de la ciutat, que suposarà una injecció de liquiditat per a tots els autònoms i xicotetes empreses que s’han vist obligades a tancar la persiana amb motiu de la crisi sanitària. L’alcalde de València Joan Ribó, ha informat hui dels acords adoptats per la Junta, acompanyat dels vicealcaldes, Sandra Gómez i Sergi Campillo.

Tal com ha explicat Sandra Gómez, «l’aprovació de l’ordre per part de la Junta de Govern Local suposa que ja estan aprovades les ajudes; però cal tindre en compte –ha matisat Gómez- que no podran ser sol·licitades fins que no estiguen publicades en el Butlletí Oficial de la Província, BOP».

La vicealcaldessa ha estimat que això serà a mitjan setmana que ve, atés que s’ha tramitat amb caràcter d’urgència per a reduir els terminis. «Sabem que moltes persones estan molt pendents d’aquesta línia d’ajudes, per la qual cosa des de l’Ajuntament comunicarem oficialment el dia en què es publiquen en el BOP perquè tothom el sàpia i puga formalitzar les seues sol·licituds», ha afegit la vicealcaldessa.

L’acord adoptat aquest matí per la Junta introdueix algunes modificacions sobre les previsions inicials, amb l’objectiu de millorar les condicions de les ajudes. Es preveuen ajudes per import de 3.000 euros a les persones autònomes amb empreses que hagen hagut de tancar a conseqüència de l’aplicació del Reial decret i que no tinguen treballadors.

Però s’introdueix una novetat, i és que se subvencionarà amb 2.000 € a autònoms i empreses sense treballadors que sí que estiguen treballant, «que no hagen hagut de tancar la persiana però que puguen justificar que han tingut un minvament del 75% dels seus ingressos». «Incloem no sols als qui han hagut de tancar, sinó també a aquells que puguen justificar un minvament important d’ingressos i de facturació». Finalment, està el cas de les pimes: les que tinguen fins a 9 treballadors podran rebre subvencions per import de 5.000 €; i les de 10 a 49 treballadors, un total de 6.000 €. «El requisit per a poder accedir a aquesta línia d’ajudes-ha continuat Gómez- és que les empreses mantinguen, almenys el seu nivell d’activitat un any després de la crisi, i almenys el 50% de l’ocupació». «Aquesta ajuda no sols es dirigeix a les empreses, sinó que també busca protegir als treballadors i treballadores de les petites empreses de la ciutat».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 18 =