caixa popular

Optimisme prudent

19/06/2017 -

El període abril-maig ha conclòs amb un notable descens en el nombre de persones aturades en la ciutat en la mesura que 1.483 persones han trobat treball. Açò ens situa davant el millor mes de maig dels últims anys quant a dades d’ocupació, amb un descens notable en el nombre de persones aturades. En concret, 827 persones parades menys que en el període anterior (de març a abril) i un total de 5.336 menys que al maig de l’any passat. Per això, podem dir que les últimes dades publicades pel Servei Públic d’Ocupació reflecteixen la tendència positiva en la ciutat en els últims dos anys.

En efecte, des de juny del 2015, el descens de persones parades en la ciutat ha sigut de 9.000 persones. En termes de mandat, suposa que des que el Govern de la Nau va arribar a l’Ajuntament de les quasi 70.000 persones que estaven en l’atur a les 60.000 de hui en dia. De fet, en el mateix període, d’abril a maig de l’any passat, 2016, va haver-hi un descens de 710 persones aturades, enfront de les 1.483 d’enguany.

És cert que el període de contractacions per la temporada estival, que habitualment experimenta un repunt, comença ara. Però també ho és que si s’observen altres anys, el gruix de contractacions es produïa en el mes de juny, la qual cosa, a la vista de les dades, ens porta a ser optimistes, sempre des de la prudència, respecte al mes pròxim i a la temporada d’estiu.

Les dades segueixen estant lluny del que ens agradaria però són un al·licient per a seguir treballant en la línia en què l’estem fent. Aquesta setmana obrim un nou centre de Barris per l’Ocupació en la zona de Torrefiel-Orriols i li seguirà en les pròximes setmanes un altre en Benimàmet. Així mateix, continuarem amb els plans d’ocupació per a col·lectius específics, que s’estan preparant per a persones de 30 a 45 anys. També s’ha obert una línia dirigida a les empreses per a potenciar la contractació indefinida a temps complet, que preveu ajudes fins a 7.000 euros. Es tracta dels programes “Foment de la contractació indefinida inicial a temps complet” i “Foment de la contractació indefinida a través de la conversió de contractes de durada determinada o temporals en indefinits a temps complet” (el termini per a sol·licitar aquestes ajudes està obert fins al pròxim 28 de juny).

Estem treballant per a promoure la creació d’ocupació de qualitat però no podem actuar sols. És fonamental que al Govern central duga a terme accions actives de generació de l’ocupació. És qui té la competència per a impulsar accions de foment de l’ocupació de qualitat i açò passa, entre altres mesures, per la derogació de la reforma laboral que únicament afavoreix la precarització de l’ocupació. Però també, per un model de finançament que deixe de discriminar a València i que garantisca les inversions i les obres que aquesta necessita ciutat. Esta és la manera que té el del Govern de contribuir a activar l’economia de la ciutat i crear ocupació, Mentre açò arriba, nosaltres mantindrem un optimisme prudent davant la millora de les dades d’ocupació.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 18 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris