Les oposicions docents començaran el 18 de juny

Guardar

Imatge d'arxiu d'unes oposicions
Imatge d'arxiu d'unes oposicions

Les oposicions docents convocades per a enguany per la Conselleria d'Educació començaran el dia 18 de juny i no el 17, com estava previst, ja que hi ha localitats que han allargat un dia el període lectiu per a donar cabuda en el calendari a alguna festa local, com en el cas de les Falles.

Així ho ha comunicat Educació als sindicats en la Taula Sectorial celebrada aquest dijous, en la qual ha continuat la negociació de la convocatòria d'oposicions de Secundària i Altres Cossos i també la dels cossos de Catedràtics de Música i Arts Escèniques.

Segons ha informat el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) en un comunicat, també se'ls ha informat que la setmana que ve se'ls proporcionaran els annexos amb les característiques de les proves pràctiques i es començaran a negociar el dijous 16 de gener.

La Taula Sectorial d'aquest dijous és la continuació de la qual es va celebrar el 20 de desembre, en la qual STEPV va fer les seues aportacions a l'esborrany presentat per Educació. Hui ha sigut el torn de la resta d'organitzacions sindicals.

A més, al final de les intervencions la Conselleria ha contestat a algunes de les preguntes plantejades pels sindicats en aquestes sessions. Segons STEPV, Educació "és reticent a modificar substancialment la convocatòria respecte a l'any passat per a evitar que els aspirants que ja s'han presentat en 2019 tinguen un escenari diferent en 2020".

No obstant això, ha continuat el sindicat, "sí que estudiaran com millorar en tot el que es puga la gestió de les oposicions en aspectes referents a la reducció del nombre d'aspirants per tribunal, millorar les condicions de les persones amb diversitat funcional, aportar la màxima informació possible en la web (encara que han posat en relleu que no tenen el sistema preparat per a pujar els avisos de les actuacions de cada tribunal encara), formació dels tribunals, publicació dels criteris d'avaluació amb més antelació, etc".

Respecte a la convocatòria de Catedràtics de Música i Arts Escèniques, STEPV ha demanat que es mantinguen els mateixos requisits de titulació per a la tutela d'investigacions que en la convocatòria de 2019, ja que en aquest esborrany havia desaparegut el DEA i s'havia modificat el tipus de màster, fitant-lo als ensenyaments artístics. La Conselleria ha acceptat aquesta esmena.

Altres demandes del sindicat han anat en la línia que les característiques de les guies docents s'ajusten a les que s'usen en els centres artístics superiors, que les proves pràctiques es puguen registrar en vídeo en les especialitats que no deixen cap constància escrita per part dels aspirants i que s'ajusten a la realitat de l'aula.

En el torn obert de preguntes, STEPV ha preguntat sobre la publicació de la convocatòria d'inspecció, al que Educació ha respost que el més segur és que es publique el dilluns que ve. Sobre el barem del procés de càtedres, volien haver-lo publicat abans de Nadal però encara els falten dues especialitats per acabar, per la qual cosa esperen publicar-lo al llarg d'aquest mes de gener.

El sindicat ha demanat la convocatòria urgent de la Comissió de Seguiment de l'Acord de Professorat Interí i se li ha comunicat que es convocarà quan acabe la negociació de les oposicions. STEPV s'ha queixat que en algunes especialitats s'està contractant a professorat especialista quan existeix una borsa de treball i que s'ha de corregir.

Finalment, respecte al procediment d'habilitacions per al professorat interí del Cos de Mestres, Educació ha comunicat que estan treballant per a obrir el procediment al més prompte possible.

Destacats