25n
Orgull
Orgull

80 persones majors de 55 anys treballaran a l'Ajuntament

80 persones majors de 55 anys treballaran a l'Ajuntament
06/09/2018 -

El nou pla d’ús de l’agència d’ocupació municipal, València Activa, permetrà que l’Ajuntament contracte 80 persones majors de 55 anys durant 9 mesos. La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha presentat aquest matí el programa Oportunitats +55. Aquest projecte és pioner en la Comunitat Valenciana, sent est «el primer Ajuntament que trau un pla d’aquest tipus i ho fa amb recursos propis, ja que compta únicament amb el pressupost municipal, que ascendeix a més d’1.500.000 euros», ha destacat la regidora.

Sandra Gómez ha remarcat la importància d’aquest pla per «combatre la principal prioritat que es va marcar en el Govern de la Nau: lluitar contra la desocupació. Sobretot, en els col·lectius amb més dificultats». És per això que aquest programa té com a principals objectius que aquestes persones es «reenganxen al mercat laboral i cotitzen aquests 9 mesos a la Seguretat Social. A més, amb les bones cotitzacions que fa l’administració pública s’ajuda a millorar la base contributiva de la seua futura pensió i, per tant, a envellir amb major qualitat».

L’edil ha qualificat aquest programa d’«especial» perquè aquest Pla «no solament vol generar una oportunitat, sinó que també té un marcat caràcter social, ja que ajudarà moltes persones a tindre una pensió digna i, per tant, a envellir dignament i amb major qualitat de vida». També ha destacat que no es conformen a donar una oportunitat, sinó que es comprometen al fet que també siga digna. És per això que les condicions són les mateixes que les del personal laboral de l’Administració, tenint «salaris dignes, dret a vacances i als dies de lliure disposició».

D’altra banda, també ha parlat dels nous cursos de formació dirigits a persones majors de 55 anys. Aquest programa «compta amb un fons de 36.000 euros i està dirigit a 500 persones. Amb aquest projecte es vol ajudar a complementar la formació per a millorar les possibilitats de trobar ocupació i es pretén que les persones que no han aconseguit treball amb aquest programa, milloren les seues possibilitats per a obtenir-ho».

Finalment, ha comentat els requisits per a poder formar part d’aquest nou programa, que són tres: ser desocupat major de 55 anys, estar inscrit en el SERVEF i en l’agència de col·locació València Activa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =