caixa popular

Operatiu de sanitat per a la campanya de Falles 2018

Operatiu de sanitat per a la campanya de Falles 2018
06/03/2018 -

L’Ajuntament de València ha posat en marxa, a través de la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports, l’operatiu de vigilància de salut amb motiu de les festes de Falles. Es tracta d’un dispositiu que es dirigeix a la inspecció de les instal·lacions i parades de venda d’aliments (tant matèria primera com productes elaborats) que durant els dies festius s’instal·len als carrers de la ciutat.

Les inspeccions, que ja han començat, es prolongaran fins al pròxim 19 de març, tant en horari de matí com vespertí i nocturn. Un operatiu integrat per cinc equips especialitzats comprovarà que les parades i instal·lacions compleixen les exigències normatives. Cada equip compta amb un inspector farmacèutic i un auxiliar, encarregats de controlar els aliments i la capacitació dels manipuladors en les parades autoritzades, així com un farmacèutic d’aigües i un altre auxiliar que comprovaran que totes les parades compten amb aigua potable.

Fins aquest moment, s’ha rebut un total de 127 sol·licituds per a la instal·lació de parades de venda de masses fregides. Tal com ha subratllat la regidora de Sanitat, Maite Girau, “l’Ajuntament vigilarà que es complisquen les normes sanitàries perquè tot el món puga gaudir d’aquestes festes”.

A més d’aquestes parades, fins al moment s’han registrat també altres 72 sol·licituds, en aquest cas des de comissions falleres que compten amb zones habilitades per a instal·lar parades de venda d’aliments. Per a la inspecció d’aquests, l’Ajuntament hi ha disposat 7 inspectors veterinaris, que s’ocupen de comprovar que els aliments són aptes per al consum, així com de retirar aquells que no ho siguen. Aquestes parades tenen permís de funcionament entre els dies 15 al 19, ambdós inclusivament.

WC PÚBLICS EN LA VIA URBANA

De manera paral·lela, entre els dies 15 i 19 s’instal·larà en la ciutat un total de 230 urinaris bàsics i 40 adaptats per a l’ús per part de persones amb diversitat funcional, tots ells de caràcter públic. La ubicació dels servicis públics està en fase d’estudi, entre l’Ajuntament, l’Associació de Comerciants del Centre Històric, la Federació d’Associacions de Veïns, el Servici Cultura Festiva i el Servici de Protecció Civil.

Finalment, l’operatiu de Sanitat inclou la labor d’un equip d’11 Inspectors de l’Oficina d’Informació i Defensa del Consumidor, la funció de la qual afegida aquests dies serà comprovar el correcte compliment de les normes de consum en les parades de masses fregides.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 14 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018