25n
25N
25N

Rutes guiades i vols amb globus per a descobrir l'arquitectura valenciana amb Open House València

Aquest cap de setmana, Open House Valencia organitza diferents activitats, rutes i passejos en globus aerostàtic per a divulgar els estils arquitectònics de la ciutat

Rutes guiades i vols amb globus per a descobrir l'arquitectura valenciana amb Open House València
03/05/2019 -

València és sinònim d’art i arquitectura, però el seu valor, moltes vegades, no s’arriba a comprendre del tot. Per això, hui i el cap de setmana es convertirà en tot un referent de divulgació arquitectònica amb el projecte Open House València, una iniciativa que oferirà itineraris i activitats com viatjar amb globus per a tots aquells que vulguen conéixer més de prop els 50 edificis més emblemàtics de la capital del Túria.

En primer lloc, aquest festival que pretén convertir a la ciutat en un epicentre mundial, organitzarà entre hui i el cap de setmana diferents itineraris temàtics per a conéixer quins són els diferents estils d’arquitectura al llarg de la ciutat. En concret, seran ‘València, capital de la República’, ‘El Jardí del Túria’, ‘Moreno, Barberá i el Campus de Blasco Ibáñez’, ‘Els Poblats Marítims’, ‘L’art urbà del Carmen’, ‘L’art urbà de Nassio’, ‘La Marina de València’ i ‘La Muralla Islàmica’. És imprescindible inscriure’s en la seua pàgina web perquè són gratuïts fins a completar places, tal com adverteix l’organització.

D’aquesta manera, els participants podran descobrir de la mà d’experts i expertes escultures, tècniques o materials, però també edificis i espais emblemàtics com l’antiga Tabaquera, Bombes Gens, el Centre Esportiu i Cultural ‘La Petxina’, Convent Carmen, Les Corts, l’Àgora, l’Espai Verd, l’Església Catedral-Basílica Metropolitana de l’Assumpció de La nostra Senyora, l’Església de Sant Nicolau, el Jardí de les Hespèrides, la Llotja, la Plaça Redona o el Monestir de Sant Miquel dels Reis.

Així mateix, el festival s’inaugurarà en la plaça de l’Ajuntament, que aquests tres dies passarà a dir-se Plaza Open House per a oferir diverses activitats culturals obertes a tots i totes. Aquesta vesprada, ‘Eh! Como en tu casa’ inaugurarà l’esdeveniment, però li seguiran més concerts i debats, així com un sopar a la fresca de pà i porta. A més, el dissabte hi haurà tallers infantils d’arquitectura i més concerts de diversos gèneres musicals, igual que el diumenge.

Una altra de les principals activitats del Open House València serà, d’altra banda, veure-la des de l’aire. I és que de forma gratuïta es podrà pujar a un globus aerostàtic en la plaça de l’Ajuntament, així com fer una passejada previ pagament per a veure com és la ciutat des de les altures des del pavelló de la Font de Sant Lluís. En el primer cas, l’horari és de dissabte i diumenge de 9 a 11 i de 20 a 22 hores per ordre de cua, mentre que a la Fonteta serà a partir de les 19 hores.

Així, València es convertirà en una capital mundial de l’arquitectura amb activitats per a divulgar la seua riquesa a partir d’aquest projecte, una iniciativa de l’Associació Europea del Paisatge Urbà (AEPU) dirigida per valencians amb projecció nacional i internacional que preveu que desenes de milers de persones participen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 8 =