caixa popular

Implantació de la contractació pública responsable a València

Implantació de la contractació pública responsable a València
19/06/2017 -

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha explicat l’experiència de l’Ajuntament de València en l’impuls de polítiques locals socials i ambientals a partir de la contractació pública. Ho ha fet durant la ‘Trobada d’experiències de compra pública responsable. Una ferramenta al servici públic per a la millora social’, que se celebra entre hui i demà al palau de congressos de Vitòria.

Campillo ha participat en la primera mesa del dia, on s’ha abordat “la contractació pública com a instrument per a l’impuls de polítiques socials i ambientals en l’àmbit local”. Ho ha fet juntament amb representants de Vitòria, Pamplona i Avilés. Durant la seua intervenció ha fet valdre les modificacions realitzades l’any passat a l’Ajuntament de València per garantir, mitjançant tot un seguit de clàusules, que les empreses contractades pel consistori garantisquen unes condicions mínimes tant pel que fa al vessant social com a l’ambiental, entre altres.

“Amb el Govern de la Nau, l’empresa que vulga ser contractada per l’Ajuntament de València ha de garantir un compliment rigorós de la llei i un comportament ètic en qualsevol àmbit d’actuació”, ha explicat Campillo. “De la mateixa forma que garantim que no poden ser contractades empreses implicades en presumptes casos de corrupció o que treballen amb paradisos fiscals evadint els seus impostos, també garantim amb clàusules socials i ambientals que les empreses contractades per l’Ajuntament de València respecten el medi ambient i qüestions socials bàsiques, com ara comptar amb un pla d’igualtat per al seu personal”, ha destacat.

Aquesta trobada encetada hui a Vitòria està organitzada per la Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària Reas Euskadi i pel consorci Zentzuz Kontsumitu – Consume con sentido, format per les ONGDs Setem Hego Haizea, Mugarik Gabe i Medicus Mundi Araba, que pretenen un model d’economia social i solidària basat en un consum conscient, responsable i transformador que prioritze la sostenibilitat. A més, el patrocina l’Ajuntament de Vitòria.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − dotze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats