25n
25N
25N

El dispositiu de control de la Covid a Ontinyent inclourà el vol de drons al disseminat

Policia Local i Nacional col·laboren en accions conjuntes que també intensificaran el control sobre les zones de “botellot” al centre urbà

El dispositiu de control de la Covid a Ontinyent inclourà el vol de drons al disseminat
04/09/2020 -

El dispositiu de control i prevenció de la Covid-19 posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent inclourà des d’aquest cap de setmana el vol de drons al disseminat, a més d’un reforç al control sobre les zones de “botellot” al nucli urbà i el compliment de la normativa vigent anticovid en general.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui s’ha reunit amb el regidor de Seguretat, Pepe Gandia, i l’intendent Jordi Perales per avaluar el funcionament del dispositiu posat en marxa setmanes arrere conjuntament amb la Policia Nacional, destacava que “Ontinyent no està sent una excepció a l’increment de casos de Covid-19 en tota la Comunitat Valenciana. Les autoritats sanitàries estan advertint al voltant de les conductes que es detecten que estan generant els nous brots, i volem adaptar el dispositiu policial que estem duent a terme per tal d’atendre aquesta circumstància de forma més específica”, manifestava.

Així, els drons amb què compta l’Ajuntament sobrevolaran dissabte i diumenge zones de tot el disseminat advertint per megafonia al voltant de les indicacions del Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana publicades al DOGV al voltant de les reunions familiars i d’amics, a les quals es recomana que les reunions familiars o d’amics siguen d’un màxim de 10 persones per grup, i que es limiten les reunions socials a grups de convivència estable.

Igualment, durant el cap de setmana van a intensificar-se els controls de Policia Local i Nacional sobre les zones de potencial “botellot” al nucli urbà, en llocs com parcs, jardins o descampats. El regidor de Seguretat, Pepe Gandia, explicava que “ningú no es pot relaxar davant la situació que estem vivint, i tot i que des de l’Ajuntament i les forces i cossos de seguretat anem a seguir vetlant per fer complir la normativa decretada per les administracions superiors, al final el més important, l’autèntica clau per fer front a la pandèmia, és l’actitud de cadascú a l’hora de complir estes normes”, incidia.

Prop de 200 sancions als últims dos mesos

Estes accions se sumen a les que van duent-se a terme a les últimes setmanes al marc d’aquest dispositiu especial, a les que s’ha inclòs també altres, havent-se interposat des del 26 de juny un total de 164 denúncies per no portar o fer ús indegut de la mascareta; 12 denúncies a bars i restaurants per incompliment de la distància en terrasses, 13 denúncies per “botellot” i 8 per fumar a la via pública. Cal recordar que, a més a més, s’ha tancat l’accés al paratge natural municipal del Pou Clar. El dispositiu municipal de control i prevenció de la Pandèmia ha inclòs també el reforçament de tots els torns del cos de la Policia Local perquè hi haja més agents actius al llarg del dia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − disset =