Ontinyent triplica les gestions online de rebuts, certificats i volants realitzades amb la "Carpeta Ciutadana"

Natàlia Enguix destaca que la potenciació de l'ús de les noves tecnologies "estalvia temps a la ciutadania i ens ajuda a respondre als reptes de la nova realitat"

Guardar

natalia enguix ontinyent
natalia enguix ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent ha vist triplicada en l'últim any la demanda ciutadana de la plataforma digital "La meua carpeta" posada en marxa des del consistori per facilitar la gestió telemàtica de rebuts, volants d'empadronament o certificats, entre altres qüestions. En total, de 2019 a 2020, i parlant sempre de documents en format PDF, s'ha passat de 4.129 rebuts a 7.713; de 264 a 6.454 certificats; i de 2.200 a 4.563 volants; per a un total de 18.730 d'aquestes tres gestions online, enfront de les 6.593 de 2019. Al mateix període han augmentat en més de 700 les persones usuàries úniques de la "Carpeta Ciutadana", que arriben ja a les 4.081.

La regidora de Govern Obert, Modernització i Transparència, Natàlia Enguix, destacava que la potenciació de l'ús de les noves tecnologies "estalvia temps a la ciutadania i ens ajuda a respondre als reptes de la nova realitat que ens ha tocat viure". Enguix recordava que s'accedeix a la carpeta a través de l'adreça http://carpeta.ontinyent.es, accessible des de la web municipal, on es pot accedir amb certificat digital o DNI electrònic. Una vegada s'ha accedit, s'ha de crear un usuari i contrasenya, dades amb els quals s'accedirà totes les vegades que es desitge. Des d'aquesta web es poden obtenir volants i certificats d'empadronament en tres idiomes (valencià, castellà i anglés), així com gestionar tots els rebuts de l'usuari (pagaments, domiciliacions, multes, etc).

La regidora explicava que d'aquesta manera "es faciliten tràmits que són molt demandats per la ciutadania de manera ràpida i gratuïta, a més d'accedir a la mateixa informació que tenim a l'Ajuntament sobre rebuts de cada veí i el seu estat", explicava. Aquest apartat de rebuts està connectat amb la passarel·la de pagament, de manera que a través d'aquesta plataforma es poden pagar també els rebuts.

Enguix posava en relleu el bon treball del Departament d'Informàtica municipal en la gestió d'aquesta plataforma, i recordava que dins la línia de millora a l'atenció ciutadana, tant presencial com telemàtica, el Pressupost Municipal per 2021 contempla una inversió de 350.000 euros. D'ells, 165.000 aniran destinats a la incorporació d'un nou programa per agilitzar la gestió interna, l'impuls a la renovació i millora de l'APP i la web municipal o un "visor pressupostari" que incrementarà més si cap la transparència a la gestió dels pressupostos. A més a més es compta amb 170.000 euros destinats a la transformació de la planta baixa de l'Ajuntament. A l'accés de l'edifici municipal ja s'ha fet un primer pas habilitant un punt d'informació ciutadana, on es faran unes obres que faran aquest punt més accessible i adaptat a la situació derivada de la pandèmia.

Destacats