25n
25N
25N

Ontinyent retarda i amplia dos mesos el període de pagament voluntari d’impostos i taxes

El Govern ontinyentí consensua els canvis amb els agents socioeconòmics per ajudar a empreses i particulars a fer front als efectes econòmics del COVID-19

Ontinyent retarda i amplia dos mesos el període de pagament voluntari d’impostos i taxes
30/03/2020 -

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha decretat hui el nou calendari fiscal que retarda i amplia en dos mesos el pagament voluntari dels principals tributs municipals. Es tracta d’uns canvis consensuats en una reunió telemàtica el passat divendres pel Govern que encapçala Jorge Rodríguez amb representants dels agents socieconòmics locals, on junt a l’Alcalde també participaven la regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, i el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda.

Jorge Rodríguez explicava que «com totes les que estem prenent ara, son mesures excepcionals per atendre una situació excepcional, en aquest cas amb l’objectiu d’ajudar a empreses i particulars a fer front als efectes econòmics de la situació generada pel COVID-19», manifestava. Així, el pagament voluntari de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) s’amplia en dos mesos, passant a ser des del 1 de març al 1 de juliol, mentre que el cobrament dels rebuts domiciliats serà el 1 de juny. Al cas de l’Impost de Bens Immobles (IBI), l’inici del període de pagament voluntari s’ajorna en dos mesos, passant a ser des del 1 de juny fins al 1 d’agost, sent en aquest cas el pagament dels rebuts domiciliats el 1 de juliol.

A més a més, l’Ordenança Reguladora de Taules i Cadires a la Via Pública quedarà derogada per a l’any 2020. Aquesta derogació suposarà una merma d’ingressos de 50.000 euros per a l’Ajuntament, cosa que Natàlia Enguix explicava que «és una pèrdua d’ingressos que les arques públiques poden assumir gràcies a la bona gestió dels últims anys, i que servirà per ajudar al nostre sector hostaler a fer front a estos temps difícils», manifestava. Igualment, se suspèn el cobrament de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari per estacionament de vehicles en vies municipals i zones determinades, la coneguda com a «zona blava», mentre dure l’Estat d’Alarma.

Per altra banda, la regidora recordava a la ciutadania que l’Ajuntament dóna la possibilitat tant d’ajornar com de fraccionar el pagament d’impostos com el de bens immobles, l’impost de vehicles de tracció mecànica, així com els pagaments dels guals i el fem, que es troben en període voluntari de pagament. Es podrà fraccionar deutes en períodes de fins a 12 mesos, fins a 24 mesos i fins a 8 anys, segons la quantitat deguda. Pel que fa al termini màxim d’ajornaments, sense fraccionament, serà de fins a 30 mesos. Els requisits i condicions per accedir als ajornaments i fraccionaments es poden consultar en l’apartat «Recaptació» dins del catàleg de tràmits accessibles des de la Seu Electrònica de l’Ajuntament d’Ontinyent, des d’on també es pot descarregar la corresponent instància i tramitar-la.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 9 =