25n
25N
25N

Ontinyent recorda l'obligació ciutadana de fer un ús responsable del servei de retirada de fem

Ontinyent recorda l'obligació ciutadana de fer un ús responsable del servei de retirada de fem
26/03/2020 -

La regidora de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Sayo Gandia, ha recordat a la ciutadania l’obligació de fer un ús responsable del servei de retirada de fem, després de detectar-se diversos casos de conductes incíviques que poden ser sancionades amb multes de fins a 600 euros.

La regidora explicava que “estem registrant alguns casos de persones que no està complint amb la normativa ni comportant-se amb la responsabilitat necessària de cara a un servei imprescindible com el de la retirada de fem. Són conductes que fins i tot posen en perill la seguretat de les persones que treballen al mateix, en un moment al qual aquestes persones també estan fent un esforç extraordinari pel bé de totes i tots”.

Gandia recordava en aquest sentit que és obligatori traure el fem degudament tancat en bosses lligades i deixar-la a la porta de casa, i que les comunitats de veïns han de traure obligatòriament el contenidor comunitari, quedant a més totalment prohibit deixar borses de fem o envasos fora dels contenidors de reciclatge i a les zones urbanes sense contenidors d’emergència. La regidora ha aclarit que als llocs del nucli urbà on s’han retirat els contenidors no poden deixar-se els residus, tal com s’ha fet constar en plaques informatives en aquests espais.

Sayo Gandia advertia que “els llocs on s’estan produint aquestes conductes són fàcilment localitzables, s’augmentarà la vigilància en aquests espais i les sancions per incomplir els horaris, la forma o el lloc on que es trau el fem de casa poden ser de fins a 600 euros”. Amb tot, la regidora destacava que “el compliment de la normativa no hauria de ser una qüestió de temor a una sanció, sinó de responsabilitat social i ciutadana. Són moments molt delicats, hi ha moltes persones que estan treballant de valent per mantenir serveis essencials com aquest, i fer un ús responsable d’aquest i de tots els serveis públics no sols és una obligació, és una imperiosa necessitat. Complint amb les recomanacions d’higiene i distància entre les persones no té per què haver-hi cap problema en tirar el fem com s’ha fet fins ara”, concloïa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =