25n
25N
25N

Ontinyent restaurarà l’històric Pont Vell del SXVI

Ontinyent restaurarà l’històric Pont Vell del SXVI
01/02/2017 -

L’Ajuntament d’Ontinyent restaurarà l’històric Pont Vell de la ciutat, datat al SXVI. L’última reunió de la Comissió de Patrimoni servia per a aprovar el projecte d’una primera fase d’intervenció, que permetrà traure a la llum l’antic mur d’embarcament i recuperar part de la imatge original del pont. A tal efecte s’ha demanat una subvenció de 150.000 euros de la Diputació dins de les ajudes per a la restauració i conservació de béns immobles de valor artístic d’àmbit local.

El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, destacava “la importància de seguir actuant sobre el nostre Patrimoni, perquè a més a més millorar-lo i posar-lo en valor ens servirà per a cada volta fer-lo més atractiu com a element d’atracció turística i per tant, de promoció econòmica i d’imatge de la ciutat”.

A l’actuació aprovada ara per la Comissió de Patrimoni, que encara no té data d’inici d’execució però que es vol iniciar enguany, se centrarà en la zona de la barbacana, la part final de la qual s’eliminarà per a poder deixar a la vista gran part del mur de l’embarque del pont, hui ocult baix terra pel propi sistema actual de clavegueres, tot d’acord amb estudis arqueològics previs. D’aquesta manera, quan acabe la intervenció es podrà recuperar la imatge que el pont tenia a principis del segle XX.

El mur de l’embarque dret no solament es recuperarà a la vista, sinó que es restaurarà, se sanejaran els carreus i s’adequarà el petril. El projecte, a més, inclou la construcció de dues rampes, una que permetria l’accés des del propi pont al jaç del riu, i una altra rampa, a l’altre costat del llit. Aquesta segona rampa permetria l’accés de tot tipus de persones al llit del riu, ja que estarà habilitada per a persones amb mobilitat reduïda, segons consta al projecte, i a més a més, es procurarà la reposició de la font que existia en el lateral dret.

Durant aquesta primera fase de la intervenció no està previst tallar al tràfic el pont, ni tampoc l’accés al marge dret. També s’ha previst millorar el sistema de desaigües urbans i la creació d’una xicoteta zona verda, amb sistema de reg automatitzat i amb arbustos autòctons. El termini d’execució des de l’inici de les obres serà de quatre mesos.

Jaime Peris recordava també que aquesta intervenció suposarà un pas més en l’aposta del Govern d’Ontinyent “per seguir recuperant una zona emblemàtica i de gran valor històric i patrimonial”. Cal recordar que al voltant del Pont estrenava en 2016 nova imatge i equipaments en adequar-se l’esplanada de l’antiga fàbrica de Tortosa i Delgado com a espai recreatiu, d’esplai i de pàrquing, atenent una de les demandes veïnals d'”Ontinyent Participa” amb una Escola Taller finançada amb 300.000 euros per l’Ajuntament i el SERVEF.

A més a més s’han adequat els murs del perímetre del Pont Vell, i en breu s’executaran les obres de recuperació del refugi antiaeri existent a l’esplanada, amb una subvenció de la Diputació de València, (en aquest cas de 73.000 euros). Igualment, a la part del pont que dóna al carrer Cantereria, el departament d’Obres ha vingut executant diverses millores que han inclòs un reasfaltament integral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 16 =

CCCC
activem alfafar