25n
25N
25N

Ontinyent recupera el mercat de dilluns en la Fase 2 amb nova ubicació al recinte firal

El servei de bus urbà es reprèn amb limitació al 50% de les places i obligatorietat d’ús de mascareta

Ontinyent recupera el mercat de dilluns en la Fase 2 amb nova ubicació al recinte firal
29/05/2020 -

Amb l’entrada a la Fase 2 torna el mercat de dilluns, però de manera adaptada a la pandèmia. Ho farà en una nova ubicació al recinte Firal, entre les avingudes Benicadell i Manuel Sanchis Guarner, respectant la distribució d’espais i els límits d’aforament que determina el Govern d’Espanya.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, destacava que el recinte Firal “és un espai òptim per tal de donar compliment als requeriments que marca l’autoritat sanitària, de manera que podrem tenir un recinte delimitat on es respecten les distàncies i es podrà fer un control d’accés on es comprovarà que totes les persones que hi accedisquen ho facen amb mascareta”, explicava. L’horari serà l’habitual, de 8:00 a 14:00 hores.

Altra novetat destacada serà la represa del servei de bus urbà, sent el principal canvi el límit al 50% de l’ocupació dels dos vehicles, de manera que en un podran anar 12 persones assegudes i altres tantes plantades, i en l’altre 5 assegudes i altres 5 plantades. La regidora de Transport, Inma Ibáñez, confirmava que els horaris, recorreguts i freqüència de pas seran els habituals, així com la gratuïtat posada en marxa enguany, però incidia també en l’obligatorietat de l’ús de la mascareta per poder accedir als vehicles, on es comptarà amb dispensadors de gel hidroalcohòlic per a les persones ocupants.

Aquest mateix dilluns es reobrirà també el Centre Ocupacional, en confirmar-se l’aprovació per part de la Generalitat del Pla de Contingència on es determinen les directrius de seguretat i la reincorporació progressiva de les persones usuàries. La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, explicava que la reobertura es farà sense el servei de menjador, que es reprendrà amb l’arribada de la Fase 3. Per altra banda, tant el Centre de Dia com el Centre de Menors “El Rogle” estan a l’espera de l’aprovació dels seus Plans de Contingència per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, una aprovació que s’espera que es produisca als propers dies donant pas a la reobertura d’estos centres, on s’han fet les pertinents tasques de desinfecció.

Quant a la piscina d’estiu, continuen els preparatius per a l’obertura en dos torns d’accés el dia 15 de juny; i, com avançava el regidor Óscar Borrell, al poliesportiu es reobrirà des del proper dilluns el pavelló del gimnàs (on es podrà practicar aeròbic, activitats de gimnàs i arts marcials sense contacte); el pavelló poliesportiu (on es podrà fer ús del rocòdrom i practicar Kung Fu, Gimnàstica Rítmica i Aeròbic) i el Trinquet (on es podrà jugar a pilota i bàdminton), en tots els casos amb aforament reduint i respectant les mesures de seguretat.

Les biblioteques i punts de lectura també registren canvis, ja que, tal com confirmava el regidor Ferran Gandia, des de dilluns es permetrà la consulta en sala al 33% d’aforament i es permetrà l’ús de 2 dels ordinadors d’ús públic en cadascun d’estos espais. La mascareta també serà obligatòria, les sales d’estudis es mantindran tancades i els vàters no es podran utilitzar.

Finalment, pel que fa a la progressiva aplicació de les mesures anunciades al pla “Tornem Junts”, les ajudes municipals per als autònoms es podran sol·licitar des de dilluns 1 de juny (i fins al 15 de juliol); i als propers dies s’informarà al voltant del funcionament dels xecs de consum plantejats per promoure el consum als establiments de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 4 =