25n
25N
25N

Ontinyent recupera la fàbrica de Revert com a espai impulsor del sector tèxtil

Ontinyent recupera la fàbrica de Revert com a espai impulsor del sector tèxtil
13/11/2019 -

“Després de 20 anys sent només un somni, ara el Museu Tèxtil per fi s’està fent realitat, com hui estem comprovant”, ha manifestat hui l’alcalde d’Ontinyent i president de la Fundació Museu del Tèxtil Valencià (FMTV), Jorge Rodríguez, en la visita a les obres que s’estan realitzant a l’antiga fàbrica de Revert per tal de recuperar-la com a espai creatiu, divulgatiu i d’impuls al sector.

Des de l’equip d’arquitectes Soler Torró, Natxo Torró ha explicat que aquesta fase de les obres sobre el primer edifici, que s’iniciaven el passat 3 de setembre amb un termini d’execució de 9 mesos, plantegen aquest com a un nou contenidor polivalent per al programa museístic, amb una superfície edificada de 550 m² en una planta baixa amb sala d’exposició, vestíbul, recepció, magatzem de recepció, dos despatxos, tres lavabos i un vestíbul. També hi haurà un xicotet semisoterrani de 65 m² per a instal·lacions diverses i traster. A les primeres setmanes de l’actuació s’ha estat desmuntant elements impropis i s’ha actuat sobre els elements aprofitables, a més d’iniciar-se la urbanització de la parcel·la adjacent de 1.300 m² amb arbrat i mobiliari urbà per “esponjar” la zona.

Al recorregut participaven representants de la resta de patrons que conformen la FMTV i l’Ajuntament, com ara el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell; el de Coeval, Javier Cabedo; Ateval-CV, Càndid Penalba i ATEVAL-Vall d’Albaida, Rafael Lurbe, als quals Jorge Rodríguez ha agraït “la implicació per tirar endavant aquest il·lusionant projecte”. Les obres, que arriben després de la fase prèvia de demolició executada amb 150.000 euros per l’Ajuntament, estan sent realitzades per la firma local Construcciones Mancebo González, SL, amb un pressupost de 796.180 euros, dels quals 700.000 estan subvencionats per la Generalitat Valenciana i la resta per l’Ajuntament d’Ontinyent, que també assumeix els costos de les direccions tècniques de l’obra.

L’alcalde ha avançat que després de la recuperació d’aquesta nau, la més propera a la plaça de la Concepció, l’objectiu serà recuperar la nau més propera al riu Clariano, una actuació que haurà d’estar precedida per la redacció del corresponent projecte, finançada per l’Ajuntament d’Ontinyent “per tal de seguir avançant en l’aposta que estem fent per la recuperació del patrimoni històric de la ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 5 =

lleida 2020
activem alfafar