25n
25N
25N

Ontinyent reobri aquest diumenge els seus parcs per a gossos per a l'esplai de les mascotes

Ontinyent reobri aquest diumenge els seus parcs per a gossos per a l'esplai de les mascotes
30/04/2020 -

La regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament d’Ontinyent ha anunciat la reobertura dels 4 parcs per a gossos de la ciutat, que s’obriran el pròxim diumenge. Es tracta dels espais per a l’esplai segur de les mascotes ubicats a la zona verda de Benarrai, la plaça del Músic Vicent Rodríguez, el solar adjacent al recinte de la Fira, carrer de Cristòfor Colom i plaça del Barranquet. Més de 6.000 m² de recintes cercats amb tanques i equipat amb banquets, papereres i dispensadors de bosses per a recollir els excrements dels cans, que han estat objecte de tasques de neteja i desinfecció i que es podran utilitzar de 9 a 21 hores, coincidint amb l’horari vigent per als parcs i jardins de la ciutat.

La regidora de Parcs i Jardins, Sayo Gandia, ha explicat que “es tracta d’una acció mes dins el context de desescalada progressiva de les mesures de confinament per l’estat d’alarma, i amb la que volem reprendre l’ús d’aquestes zones que tan bona acollida han tingut per a la socialització i esplai dels nostres animals de companyia”, assenyalava. Això sí, l’ús dels parcs de gossos tindrà inicialment una sèrie de limitacions, ja que només podran emprar-lo 5 persones simultàniament durant un màxim d’una hora cadascuna, persones a les quals es demana que respecten les recomanacions vigents per a la seguretat dels vianants durant l’estat d’alarma.

En aquest sentit, Sayo Gandia demanava a les persones usuàries “que respecten la distància recomanada respecte a altres persones, que empren mascareta i guants, a més lògicament de complir amb les normes d’ús que regeixen sempre la utilització d’aquests espais”, destacava. Cal recordar que, entre d’altres, les normes d’ús d’aquests espais determinen que si bé els gossos poden anar sense corretja, els considerats de raça perillosa hauran d’ajustar-se a l’Ordenança Reguladora de la Tinença d’Animals Potencialment Perillosos. Igualment, es recorda que les àrees de gossos no són llocs on es puga deixar els excrements dels animals lliurement, sinó que aquests hauran de ser recollits per les persones propietàries.

Sayo Gandia aprofitava per a demanar a la ciutadania un ús responsable dels parcs i jardins i les zones verdes de la ciutat, tenint en compte les indicacions de l’estat d’alarma per evitar contagis “i seguir donant exemple com a ciutat amb una actitud responsable, tal com majoritàriament han anat demostrant els nostres veïns i veïnes en aquestes últimes setmanes”, concloïa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =