25n
Orgull
Orgull

Ontinyent presentarà una mostra de projectes educatius innovadors en temps de Covid dins la seua V Setmana Pedagògica

La III Universitat de Primavera inclourà dos cursos universitaris, dues conferències obertes al públic en general, un seminari web i una reunió de la Mesa d’FP

Ontinyent presentarà una mostra de projectes educatius innovadors en temps de Covid dins la seua V Setmana Pedagògica
05/05/2021 -

Ontinyent presentarà una mostra de projectes educatius innovadors en temps de Covid dins la programació de la seua V Setmana Pedagògica i III Universitat de Primavera que organitzen la Fundació Universitària Campus Ontinyent, la Universitat de València i l’Ajuntament d’Ontinyent als mesos de maig i juny, i que era presentada aquest dimecres per l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez; el regidor d’Educació, Óscar Borrell; i el director del Campus, José Cantó.

En la roda de premsa, que tenia lloc a l’aulari nou del Campus ontinyentí, l’alcalde destacava la importància d’aquesta programació “per dues qüestions. Una és anar guanyant a poc a poc la normalitat, partit des de la prudència i la cura, per tal de no deixar de ser eixa referència educativa en què s’ha convertit la ciutat, encara que siga de forma adaptada a la pandèmia. Per altra banda, ser ciutat universitària no és sols formar a l’estudiantat, sinó també contribuir a transferir coneixement i incrementar el nivell cultural de la ciutadania, que també pot participar de la programació”, destacava.

El director del Campus, José Cantó, explicava que “és cert que el format és més reduït i adaptat a la pandèmia, però en un context com l’actual és important donar continuïtat i reprendre activitats com aquestes”. Cantó detallava que de manera més orientada a l’alumnat universitari, la III Universitat de Primavera inclourà dijous 13 de maig dos cursos universitaris. Un sobre desenvolupament senso-psico-motor en xiquets i xiquetes de 0 a 6 anys adreçat a l’alumnat de la facultat de Magisteri Infantil (a les 11:30 al Poliesportiu Municipal); i altre sobre prevenció de la conducta suïcida adreçat a l’alumnat de la Facultat d’Infermeria (a les 17:00 hores a l’aula 32 del Campus).

Per la seua banda, Óscar Borrell, posava en relleu que “gràcies a activitats com les universitats estacionals la universitat pot arribar a molta gent, mostrant a més com de positiva pot ser la col·laboració entre totes les entitats que participen en aquestes iniciatives”. El regidor repassava les activitats adreçades a públic en general, que inclouen la translació per a públic en general de les activitats que s’organitzen amb enfocament específic per a l’alumnat universitari: dimecres 12 de maig a les 18:00 hores al Teatre Echegaray la conferència de la metgessa M. del Mar Ferré al voltant de la importància del desenvolupament senso-psico-motor en els infants de 0 a 6 anys; i dijous a les 19:00 també al Teatre Echegaray una conferència sobre prevenció de la conducta suïcida en persones adultes, a càrrec de Cris-ADIEM i dins la Taula de Prevenció que impulsa l’Ajuntament d’Ontinyent.

A més a més, divendres 14 de maig hi haurà un seminari web des de les 10:00 hores al Facebook de l’Ajuntament d’Ontinyent al voltant dels estudis superiors a Ontinyent, l’oferta d’FP i d’estudis universitaris; i el mateix dia es reunirà a l’Ajuntament la Mesa d’FP per parlar també al voltant dels estudis superiors a Ontinyent. Ja en el mes de juny tindrà lloc al Campus Universitari entre els dies 21 a 23 la V Setmana Pedagògica, que es dedicarà enguany als projectes educatius innovadors en temps de Covid. Óscar Borrell posava en relleu l’interés de comptar amb aquesta mostra exclusiva “de tot allò que s’ha fet a la ciutat quant a impuls a projectes innovadors en temps de pandèmia, per tal no sols que quede constància per al futur, sinó que aquestes accions puguen ser d’utilitat davant situacions semblants que es pogueren donar”, assenyalava.

El regidor també feia referència a la relació de l’actual context amb el cartell de la programació, obra de l’ontinyentí Alvaro Sanchis, llicenciat en Belles Arts i professor doctor en la Universitat Politècnica de València, “un cartell que inclou elements com una bambolla que emula les bambolles educatives o un somriure que representa la satisfacció amb què l’educació ha superat i està superant el repte. Un homenatge als xiquets, xiquetes, professorat i comunitats educatives que han posat tot de la seua part perquè la formació i l’educació no s’hagen interromput malgrat tot el que hem viscut a l’últim any”, concloïa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − sis =