25n
25N
25N

Ontinyent presta 1.000 serveis de bicicletes elèctriques en menys de 3 setmanes de funcionament del servei

Ontinyent presta 1.000 serveis de bicicletes elèctriques en menys de 3 setmanes de funcionament del servei
12/04/2021 -

El nou servei de préstec de bicicletes elèctriques d’Ontinyent ha arribat als 1000 serveis en menys de 3 setmanes de funcionament. Des del 23 de març, quan l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, presentaven públicament la posada en marxa del servei, aquest ja ha arribat a la xifra de 1000 préstecs; amb 216 persones donades d’alta com a usuàries a la plataforma web “ontibici.com” fins aquest dilluns 12 d’abril.

De les 4 estacions fixes-punts de càrrega des d’on es pot accedir a les 57 bicicletes (hi ha també 10 estacions virtuals), la més utilitzada fins ara és l’adjacent al Campus Universitari, amb un 44% dels serveis; seguit de l’avinguda d’Albaida, amb un 22%; l’avinguda d’Almansa amb un 19% i un 15% al pàrquing de Sant Francesc (Paduana). Als últims dies està registrant un major augment d’ús l’estació física de l’avinguda d’Albaida.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, ha manifestat que “l’acollida inicial està sent molt bona i mostra que donant a les persones les alternatives adequades, és possible la transició a un model de mobilitat urbana més ecològic, econòmic i saludable com aquest”, assenyalava. “En ser un servei tan nou estem tenint algunes incidències que tractem d’atendre i resoldre el més ràpidament, al mateix temps que mantenim unes condicions especialment favorables a les persones que estan donant-se d’alta, com és la gratuïtat total del servei durant un mes”, afegia.

El servei, que funciona diàriament de 6 del matí a 12 de la nit, estableix una càrrega mínima obligatòria de 15 euros amb una durada màxima de 12 mesos, o bé una càrrega mínima de 5 euros amb una durada màxima de 30 dies. Els usuaris generals accedeixen gratuïtament als primers 30 minuts de cada ús, mentre que els puntuals pagaran 50 cèntims per eixa primera mitja hora. A partir d’aquí, en tots els casos el cost serà de 50 cèntims per cada tram de 30 minuts o fracció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =