25n
25N
25N

Sayo Gandia presenta la campanya “Ontinyent 30” per reduir la pol·lució i afavorir una mobilitat sostenible

L’Ajuntament i “Ontinyent en bici” organitzen una cadena ciclista al carrer Dos de Maig, on aquest dimecres es comptarà amb un carril bici provisional

Sayo Gandia presenta la campanya “Ontinyent 30” per reduir la pol·lució i afavorir una mobilitat sostenible
01/06/2020 -

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, presentava hui “Ontinyent 30”, la nova campanya que posarà en marxa l’Ajuntament d’Ontinyent per pacificar el trànsit post confinament a la ciutat, reduint la pol·lució i afavorint una mobilitat sostenible. Amb “Ontinyent 30″ es reduirà a un màxim de 30 kilòmetres per hora la velocitat de vehicles en tot el casc urbà, una mesura que començarà a senyalitzar-se al mes de juliol i que s’espera que puga aplicar-se de manera oficial a partir del mes de setembre.

Sayo Gandia explicava que després del confinament i amb les noves circumstàncies on hem de conviure amb el Covid-19, “la mobilitat ha de reorientar-se d’una manera més saludable i respectuosa amb les distancies interpersonals. Vuit de cada deu morts per Coronavirus a Espanya, Itàlia, França i Alemanya s’han produït en les regions més contaminades. En aquest sentit, fer de la nostra una Ciutat 30 i potenciar els desplaçaments a peu o en bicicleta, suposa un avantatge per a la salut pública”, destacava.

Per tal de fer efectiva la mesura, es farà una campanya de sensibilització, i posteriorment es comptarà amb controls de velocitat. A més a més, s’indentificarà el límit de velocitat en la senyalització horitzontal, que serà de 30 kms/h a les vies secundàries i 20 kms/h al centre històric. Igualment, es pintarà la paraula “escola” en gran a uns metres dels passos de vianants dels centres escolars, i es tancarà l’accés als vehicles a les zones d’entrada de les escoles de 8:45 a 9:00 hores. Finalment, s’estudiarà la peatonalització de carrers durant els caps de setmana.

Entre els beneficis de la limitació de velocitat, explicava Gandia, a més de la reducció de l’emissió de gasos nocius i de sorolls, està la reducció dels accidents de trànsit, en permetre una major anticipació i reacció a possibles situacions de risc, així com les lesions greus derivades de les col·lisions vianant-cotxe. L’acció també reforça l’aposta que ve fent el Govern d’Ontinyent per l’ús de la bicicleta i dels vehicles elèctrics.

Carril bici provisional i cadena ciclista en el “Dia Mundial de la Bicicleta”

La regidora de Sostenibilitat avançava també que aquest dimecres, coincidint amb el “Dia Mundial de la Bicicleta”, es comptarà amb un carril bici provisional al Carrer Dos de Maig, des del carrer Alcalde Paco Montés fins al carrer Sant Antoni. Aquest carril bici estarà en funcionament de 20:00 a 21:00 hores, moment durant el qual tindrà lloc una cadena ciclista organitzada per l’Ajuntament i el Col·lectiu Ontinyent en Bici. El Carrer Sant Antoni, final del recorregut, serà peatonal durant eixa vesprada.

Per tal de participar, es faran grups de fins a 15 ciclistes amb les corresponents separacions entre ells, repartint-se mascaretes “Tèxtil Ontinyent”, entre totes les persones participants. Gandia explicava que aquest carril bici provisional, que serà delimitat amb tanques, no requereix cap canvi en el trànsit de la resta de vehicles ni tall de carrers, pel que es comprovarà el seu funcionament i no es descarta consolidar-lo en el futur.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 1 =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell