25n
25N
25N

Ontinyent pren possessió de l'immoble del nou Palau de Justícia per cedir-lo a la Conselleria

Jorge Rodríguez visita l’antiga fàbrica de Bernabeu, amb una superfície disponible de 2.295 m² que unificarà les quatre seus judicials amb què es compta actualment

Ontinyent pren possessió de l'immoble del nou Palau de Justícia per cedir-lo a la Conselleria
11/03/2020 -

L’Ajuntament d’Ontinyent portarà al seu proper ple la cessió definitiva de l’antiga fàbrica de Bernabeu a la Conselleria de Justícia, per tal de seguir avançant cap a la creació del nou Palau de Justícia de la ciutat. Així ho avançava hui l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui, acompanyat per la primera tinent d’alcalde, Natàlia Enguix visitava l’edifici on s’unificaran les quatre seus judicials amb què es compta actualment.

Jorge Rodríguez explicava que aquesta cessió es podrà fer efectiva una vegada acabat aquesta mateixa setmana el període d’exposició pública al voltant de l’actuació, període que ha conclòs sense la presentació d’al·legacions i que “suposa una fita importantíssima, perquè posa a zero el comptador perquè la Conselleria inicie la conversió d’aquest espai en la seu dels nous jutjats, un lloc que atendrà amb dignitat les necessitats dels treballadors i treballadores de l’administració de justícia i de les persones que han d’anar a seu judicial”, manifestava.

L’alcalde recordava que la compra es va fer efectiva per 500.000 euros, i va suposar l’adquisició de l’edifici i la parcel·la de 3.700 m² on s’ubica, que va eixir prèviament a concurs públic. El primer edil feia un repàs pels tràmits que s’han fet per tal de fer possible la cessió, atenent les necessitats plantejades per la Conselleria com la compatibilitat de l’edifici amb l’ús dotacional administratiu o la possibilitat d’ampliar a futur la seu amb una construcció annexa de 1.000 m². Des de la Conselleria de Justícia s’ha confirmat a Alcaldia que de seguida començarà la redacció del projecte d’adaptació d’aquest espai com a seu judicial, el que donarà llum verda a la contractació de l’obra per executar-la entre 2021 i 2022.

L’edifici de l’antiga fàbrica de Bernabeu, situat a 450 metres de l’actual Palau de Justícia, és una construcció aïllada que compta amb dues plantes i quatre façanes a parcel·la que permeten unes condicions òptimes d’enllumenat natural i ventilació de les estades, unes característiques que també afavoreixen la distribució dels espais i optimitza recorreguts i zones comunes. La construcció es troba en una parcel·la tancada amb un únic accés des del carrer Rafael Sanchis Seguí, i compta amb espai per a pàrquing. Als seus 2.295 m² de superfície construïda albergarà els serveis que actualment es presten a l’Edifici de l’Avinguda Compte de Torrefiel núm. 2 (755 m²); l’edifici en Padre Fernando Alcina núm. 2 (699 m²); la planta baixa en Compte de Torrefiel núm. 3 (455 m²) i la planta baixa també als núm. 4 i 6 de Compte de Torrefiel, on s’ubica temporalment el jutjat núm. 3, que s’ocupa dels casos de violència de gènere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =