25n
25N
25N

Ontinyent podria impulsar empreses TIC amb ajudes de fins a 5.000 euros del "Xec d'Innovació"

Ontinyent podria impulsar empreses TIC amb ajudes de fins a 5.000 euros del "Xec d'Innovació"
26/09/2019 -

L’Ajuntament d’Ontinyent ha publicat la convocatòria d’ajudes del “Xec Innovació” destinades a la posada en marxa d’activitats innovadores i emergents a la ciutat. Així ho confirmava el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, en l’acte inaugural del VIII Fòrum ImasT, promogut per l’Ajuntament de la localitat amb el suport del Clúster Innovall, que tenia lloc aquest matí en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, dedicat enguany a les tecnologies disruptives com la Intel·ligència Artificial.

Amb les ajudes del “Xec Innovació” anunciades al seu dia per l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, es pretén afavorir la creació d’empreses relacionades amb el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a la ciutat. Úbeda incidia que “tot i que el principal model econòmic d’Ontinyent no és la tecnologia considerem que aquestes ajudes són importants per incentivar un sector econòmic que esdevé estratègic davant les tendències econòmiques actuals”, manifestava.

Estes noves ajudes permetran subvencionar fins al 75% de les despeses amb un límit màxim de 5.000 € per persona beneficiària aquelles activitats, segons consta a l’ordenança reguladora d’aquestes ajudes, on els processos de producció estiguen caracteritzats per la utilització intensiva de mitjans de nova tecnologia, generen ocupació així com un alt valor afegit i aposten per la sostenibilitat. El termini per rebre sol·licituds s’obrirà a l’octubre i es concediran en règim de concurrència competitiva, poden sol·licitar-les persones físiques o jurídiques que posen en marxa noves activitats vinculades a les TIC i que desenvolupen la seua activitat econòmica a Ontinyent.

Pablo Úbeda afegia que “aquesta línia d’ajudes ens permet continuar impulsant la col·laboració públic-privada entre l’Ajuntament i el Clúster Innovall”, destacant que “la VIII edició d’aquest fòrum és una mostra més de l’aposta de l’Ajuntament per tal que el sector públic siga un aliat de l’empresa i la innovació”, assenyalava.

El “Xec Innovació” s’inclou dins de la línia dels diferents Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació impulsats pel Govern d’Ontinyent, i és alhora una mesura que permet donar compliment als objectius que té marcats la ciutat com a integrant de la xarxa “INNPULSO”, entre els quals es troben l’aplicació de polítiques locals innovadores i de potenciació d’actuacions en matèria de ciència i innovació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =