25n
25N
25N

"Ontinyent Participa" enceta els tallers formatius amb la incorporació de la perspectiva de gènere a les propostes ciutadanes

"Ontinyent Participa" enceta els tallers formatius amb la incorporació de la perspectiva de gènere a les propostes ciutadanes
17/09/2020 -

Prop de 40 persones van participar en el primer taller formatiu d’Ontinyent Participa: “Igualtat, gènere i joventut en la responsabilitat social corporativa”, que va comptar amb la participació d’associacions feministes, culturals i juvenils. El taller, que va estar presentat pels regidors Natàlia Enguix (Govern Obert), Virtudes Gonzàlez (Ciutadania) i Jordi Vallés (Joventut), va ser impartit per Emilia Fernández, sociòloga especialitzada en igualtat i participació, i va servir per a treballar les més de 10 propostes que les persones assistents van plantejar.

Fernández exposava que la incorporació de la perspectiva de gènere a les propostes “és fonamental perquè permetrà millorar les relacions de gènere entre homes i dones respecte als problemes que s’hagen identificat”. A més, valorava la iniciativa municipal perquè “els pressupostos participatius són una fórmula innovadora i transparent de gestió pública. És una manera de co-gestionar polítiques directament amb la ciutadania, on les necessitats i problemes venen identificats directament per part de la població i responsabilitza i implica en la política municipal”, indicava.

La regidora de Govern Obert, Natàlia Enguix, explicava que en aquesta nova edició s’ha establert una obligatorietat d’un mínim del 50% de propostes guanyadores de caràcter social, mediambiental o igualitari, d’acord amb els objectius de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

D’altra banda, la regidora de Participació Ciutadana, Virtudes González, que també mostrava la seua satisfacció per la bona acollida que havia tingut el taller i recordava que la participació no ha sigut mai inferior al 20% “el que considerem un èxit perquè en altres ciutats, que han seguit el nostre model, sol situar-se al voltant del 3% o 5%”, remarcava.

El regidor de Joventut, Jordi Vallés, va destacar la importància de la implicació de la gent jove en aquest tipus de projectes, ja que tenen molt que donar a Ontinyent continuar sent un referent en participació ciutadana.

El pròxim taller que versarà sobre Medi Ambient i Sostenibilitat tindrà lloc el dimecres 23 de setembre a partir de les 19:30 h al CIC de Sant Rafel. A més, des del passat 14 de setembre i fins al pròxim 4 d’octubre, la ciutadania pot enviar a través del web www.ontinyentparticipa.es les seues propostes.

Cal recordar que amb Ontinyent Participa 2020-2021 s’ha adaptat a la pandèmia i entre els canvis introduïts destaquen aquests tallers formatius així com l’admissió sols d’obres el cost de les quals permeta adjudicar-les directament a empreses locals seguint l’exemple del Pla Tornem Junts. En aquest cas, el límit del contracte menor – que és el que permet l’adjudicació directa-, és de 48.000 euros, en cas d’obres, i de 18.000 pel que fa a despesa corrent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − dos =