25n
Orgull
Orgull

Ontinyent organitza la seua I "Escola Feminista” amb professionals i expertes de tota Espanya

La filosofa Ana de Miguel, les comunicadores Towanda Rebels, la professora Elena Simón i l’escriptora Maria Simon impartiran ponències al Teatre Echegaray

Ontinyent organitza la seua I "Escola Feminista” amb professionals i expertes de tota Espanya
07/10/2020 -

Formar i informar amb especialistes per defensar millor la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. Amb aquest objectiu l’Ajuntament d’Ontinyent organitza la seua I “Escola Feminista”, un cicle de ponències per la igualtat i empoderament de les dones organitzat per la regidoria d’Igualtat i Govern Obert del consistori ontinyentí, que reunirà del 14 d’octubre al 18 de novembre a destacades professionals i expertes de tota Espanya.

La regidora de l’àrea, Natàlia Enguix, destacava que “les polítiques de promoció de la igualtat i la lluita contra la violència cap a les dones són part de l’essència d’aquest Govern Municipal. Des de l’Ajuntament som conscients de la necessitat d’un canvi cultural i social que ens aprope a la justícia social real, i per això hem organitzat aquesta Escola Feminista amb especialistes que ens donaran llum per avançar en la lluita contra els obstacles i entrebancs que perpetuen les desigualtats”, manifestava.

Així, en esta “Escola feminista” s’abordaran temàtiques com la imatge de la dona, la violència de gènere, la coeducació, el feminisme o assumptes d’actualitat com la lluita contra la prostitució, els ventres de lloguer o l’esborrat de les dones, “qüestions totes elles que suposen reptes per al feminisme, i que volem obrir a tot el públic, dones i homes, grans i adolescents, veïnat de La Vall d’Albaida i altres comarques, en estes 4 ponències al Teatre Echegaray”, assenyalava la regidora.

Així, el 14 d’octubre es comptarà amb la ponència “reptes de la quarta ona feminista”, a càrrec de “Towanda Rebels”, un canal de comunicació feminista format per les activistes i actrius madrilenyes Teresa Lozano i Zua Mèndez, que faran un repàs de l’actual agenda feminista, centrant-se en la lluita contra la violència sexual i la mercantilització dels cossos.

El 29 d’octubre intervindrà la filòsofa santanderina Ana de Miguel, professora titular de Filosofia Moral i Política de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid i autora de diversos llibres, qui impartirà la ponència “Neoliberalisme sexual”, on s’abordarà les noves formes de reproducció de la desigualtat i la conversió dels cossos de les dones en mercaderia com a mitja per difondre i reforçar la ideologia neoliberal.

El 5 de novembre serà torn per la filòloga i professora alacantina Elena Simón, especialista en coeducació i llenguatge per a la Igualtat, amb la ponència “Coeducar per a la igualtat, la salut i la pau”, on s’abordarà la importància de la coeducació per a l’aprenentatge de la igualtat, la pau i la salut.

Finalment, el 19 de novembre intervindrà l’escriptora gaditana i creadora de la web “Feminista ilustrada” María Murnau, amb la ponència “Desdibuixant el gènere”, a la qual s’aborda la influència de les xarxes socials i els mitjans de comunicació com a elements transmissors de la cultura masclista.

Totes les ponències començaran a les 19:00 hores i tindran lloc al Teatre Echegaray, i tot i que l’entrada és gratuïta, per limitacions d’aforament i pressa de mesures de seguretat serà necessari accedir prèvia inscripció a correu electrònic igualtat@ontinyent.es.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − cinc =