Ontinyent ha mobilitzat prop de 8 milions d'euros per a combatre la Covid-19

”Continuarem actuant amb la màxima celeritat, perquè la resposta al repte de la Covid així ho requereix”, afirma l’alcalde Jorge Rodríguez

Guardar

jorge rodriguez ontinyent
jorge rodriguez ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent ha mobilitzat prop de 8 milions d'euros per a lluitar contra la crisi derivada per la Covid-19. Fa quasi un any que va arribar a les nostres vides el coronavirus i durant aquest temps el Consistori de la Vall d'Albaida ha impulsat diferents mesures per a fer front a la difícil situació provocada per la pandèmia.

En un primer moment es va posar en marxa el pla Tornem Junts, amb sis línies d'actuació en les quals s'han invertit al voltant de 8 milions d'euros entre ajudes directes, indirectes i inversions: 500.000 euros a incentivar el consum, 500.000 en ajudes a autònoms i autònomes, 969.000 euros per al sector de la construcció (en 38 actuacions de menys de 48.000 euros) i 4 milions d'euros per a mantenir els projectes pressupostats. La resta de la inversió s'ha destinat al fraccionament o suspensió de tributs municipals, a l'agilitació del període mitjà de pagament o a la concessió de subvencions a associacions locals.

Entre les mesures amb més èxit, destaca la creació dels "Xecs Tornem Junts", que han permés injectar en els comerços, serveis i hostaleria de la ciutat més d'un milió d'euros en menys de 6 mesos.

Al mateix temps es va prioritzar el pagament a proveïdors, es va ajornar el pagament d'impostos i es va crear la marca "Tèxtil Ontinyent", que va nàixer juntament amb el Clúster Tèxtil Sanitari per a impulsar el manteniment i creació de llocs de treball en la indústria local. Aquesta aposta ha permés reinventar-se a un conglomerat d'empreses del sector tèxtil obrint noves línies de producció encaminades a la fabricació de productes sanitaris i d'altres productes que han tingut un gran èxit com la mantaescola.

Amb aquest objectiu d'ajudar a l'economia i també per a fomentar el compliment de la normativa anticovid, s'ha posat en marxa a les últimes setmanes la campanya "Queda't a casa", que inclou programació cultural, esportiva i gastronomia amb el servei de repartiment a domicili o recollida en local dels serveis de restauració d'Ontinyent.

PLA RESISTIR

A aquestes inversions cal afegir la que arribaran per part de les diferents institucions. La més important forma part del Pla Resistir, impulsat per la Generalitat Valenciana amb el suport de la Diputació i els diferents ajuntaments.

En el cas d'Ontinyent, els sectors més afectats de la ciutat es beneficiaran de 806.000 euros, dels quals el Consistori aportarà 121.000 euros, que se sumen a totes les ajudes implementades aquests mesos.

Concretament, podran ser beneficiaris d'aquestes ajudes (de fins a 2.000 euros per beneficiari, amb 200 euros addicionals per cada persona treballadora d'alta) no sols les persones autònomes i micropimes de fins a 10 treballadors, sinó també les comunitats de béns amb domicili fiscal a Ontinyent.

El termini per a la presentació de sol·licituds serà de 20 dies naturals des de la publicació de l'anunci de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província, i les ajudes s'atorgaran per ordre de presentació de la sol·licitud amb la documentació completa.

Des de l'Ajuntament s'ha reduït la burocràcia al mínim per a accelerar el cobrament de les ajudes. Els departaments d'Hisenda i Promoció Econòmica han inclòs en les bases aspectes que agiliten l'arribada dels diners a empreses i persones beneficiàries.

INICIATIVES DE CARÀCTER SOCIAL

Aquestes ajudes econòmiques s'han complementat amb iniciatives de caràcter social per a doblegar la corba de la desigualtat que la pandèmia provocava, com per exemple un pioner sistema d'atenció psicològica (que actualment s'ha afermat com un servei estable per a majors de 65 anys); un servei de compra a domicili per a gent gran o amb mobilitat reduïda; el pla pedagògic; l'Ontifest; i el pla esportiu amb escoles esportives i gimnasos. A més, durant 2020 es va augmentar fins a un 65% les ajudes d'emergència social.

Des del Govern d'Ontinyent es van duent a terme accions a diferents nivells des del minut zero de pandèmia, "i continuarem actuant amb la màxima celeritat, perquè la resposta al repte de la Covid així ho requereix", destaca l'alcalde d'Ontinyent.

ESPAIS DE VACUNACIÓ MASSIVA

En aquest sentit, l'Ajuntament ja va cedir a la Conselleria la Sala Gomis perquè puguen dur-se a terme les tasques de l'àrea de Rehabilitació de l'Hospital d'Ontinyent, una mesura que permet deixar espai per a atendre els pacients no covid provinent altres hospitals, principalment de Xàtiva.

A més, aquesta mateixa setmana el propi Jorge Rodríguez posava a la disposició de la Conselleria de Sanitat tots els espais municipals per a facilitar la vacunació massiva que està estudiant dur a terme la Generalitat, una vegada la Comunitat Valenciana reba en les setmanes pròximes les vacunes que està esperant de diferents farmacèutiques.

Concretament, es podran habilitar les instal·lacions esportives, culturals, administratives i socials, a més del personal que es considere necessari per a un adequat desenvolupament de la campanya, incloent-hi l'articulació de dispositius necessaris a través de la Policia Local, Protecció Civil i Serveis Socials.

Arxivat a:

Destacats