25n
25N
25N

Ontinyent modificarà el pressupost en 457.800 euros per atendre l'emergència social de la COVID-19

Ontinyent modificarà el pressupost en 457.800 euros per atendre l'emergència social de la COVID-19
18/06/2020 -

El Govern d’Ontinyent portarà al proper ple una modificació de crèdit per import de 457.800 euros, destinada principalment a atendre situacions d’emergència social a la ciutat provocades per la COVID-19. La regidora d’Hisenda, Natalia Enguix, ha explicat que els canvis plantejats pel Govern ontinyentí al pressupost municipal permetran respondre a l’augment de la despesa en ajudes de primera necessitat o servei de menjar per a menors, amb més de 205.000 euros addicionals.

La regidora recordava que el passat mes d’abril ja es va aprovar una modificació de crèdit per posar en marxa el pla “Tornem Junts”, “però la situació de crisi sanitària, econòmica i social va generant noves necessitats que requereixen atenció per part de les administracions, i al Govern d’Ontinyent tenim molt clar que atendre a les persones ha de ser sempre prioritari, raó per la qual seguirem fent ajustos quan siga necessari”, manifestava.

Enguix constatava que si al llarg de tot el 2019 la despesa en ajudes d’emergència social i servei de menjador d’estiu per a menors suposava una despesa de 264.000 euros, l’augment d’aquestes necessitats a conseqüència de la crisi s’ha disparat a més del doble: amb la modificació de crèdit que es planteja, es totalitzarà una despesa entre els mesos de març a novembre de 2020 de més de 572.000 euros, dels quals 460.400 són per a ajudes d’emergència social i 111.600 a servei de menjar a casa per a menors. “És l’altra corba de la pandèmia, la del dia a dia de les persones que no tenen recursos per afrontar per si soles una situació com la que vivim. No entenem els serveis socials com un servei assistencialista, però si d’acompanyament a les persones més vulnerables en situacions com aquesta”, incidia.

La modificació de crèdit, a més, s’aprofitarà per a reordenar altres partides i poder destinar 48.100 euros per avançar en la posada en marxa del Pla Local de Residus; 41.000 euros per a millora de l’accessibilitat de la vorera del nou centre d’AFAO al barri de Sant Rafel, i 27.300 euros per dotar aquest centre de mobiliari i equipament informàtic; 30.000 euros per a manteniment d’edificis a les vies públiques; o 20.300 euros en assistències tècniques urbanístiques. Per fer possibles totes aquestes actuacions, s’ha aprofitat els diners que no van a gastar-se en partides destinades a accions que no tindran lloc a conseqüència de la mateixa COVID-19, com ara el muntatge del castell de festes, l’enllumenat ornamental de Moros i Cristians, o la reforma prevista al carrer Trinitat 22, que requereix uns treballs previs que s’han vist retardats.

Natàlia Enguix explicava que per poder atendre l’important augment de l’atenció social “hem hagut de comptar també amb la implicació de les diferents regidories, que han accedit a reduir les seues partides d’activitats de ponència per contribuir a l’atenció d’emergència social. Estem vivint una situació extraordinària i la resposta també ha de ser-ho, atendre les necessitats de la nostra gent sempre ha de ser sempre prioritari i en eixa línia anem a seguir treballant”, concloïa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =